Christer Sjögren tar en paus – beslutet efter alla år i rampljuset: ”Just nu känns det…”

Dansbandskungen Christer Sjögren, 72, har visat att ålder bara är en siffra då han fortsatt turnera långt efter pensionsålder. Men efter att ha återförenats med Vikingarna och planerat in konserter som sträcker sig fram till december meddelar stjärnan att han kommer att ta en paus.  

Christer Sjögren är inte bara känd som dansbandet Vikingarnas frontfigur. Han är också en hyllad soloartist som gett ut album där han tolkar storheterna Elvis Presley och och Frank Sinatra. 

Genom sin medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre”, 2018, fick han ett uppsving, och blev om än mer folkkär än innan. 

Christer Sjögren gästade Allsång på Skansen 2021. Foto: Christine Olsson/TT

I september 2016 återförenades Vikingarna och bytte namn till Nya Vikingarna. Återföreningen skedde utan Christer, som valt att ta en paus. Kenneth Wahlberg, 53, fick då axla rollen som Vikingarnas nya sångare. 

Blev sjukskriven

Dock gick det inte som planerat, då Kenneth Wahlberg blev sjukskriven på obestämd tid. 

Livet efter 70 har bjudit på full fart för Christer Sjögren. Så sent som i fjol gjorde han och Vikingarna ett bejublat framträdande på Allsång på Skansen.

Showen kom att hyllas stort i sociala medier efteråt. 

Mycket bra. Vikingarna är ju i särklass. Mera dansband och schlager musik”, kommenterade en nöjd tittare.

”Inte en dag för tidigt att dansband får spela på Allsång på Skansen. Kanonbra låtar i kvällens program med Vikingarna”, skrev en annan.

“Nya Vikingarna” med Christer i spetsen är nu inne på sin sista turné, som de valt att kalla Finalturen. Fram till och med  3 december kommer dansbandet att vara på resande fot för att sjunga och spela från norr till söder i landet. 

Christer Sjögren tar en paus

Sista spelningen görs i Kalmar den 2 december, och efter det säger Christer stopp.

LÄS MER: Christer Sjögrens kris med hustrun Birgitta – bryter tystnaden efter alla år: ”Hon skyllde på mig för…”

Christer Sjögren.
Christer Sjögren inför inspelningen av TV-programmet ”Så mycket bättre”.
Foto: Karl Melander / TT

I en intervju med tidningen Får jag lov avslöjar dansbandsstjärnan att han kommer att ta en efterlängtad paus så fort turnén är över. Han har nu rensat kalender för ett år framöver.

– Jag har lärt mig att aldrig stänga en dörr helt och hållet. Det är bra att ha den lite på glänt. Fast just nu känns det skönt att inget är bokat 2023, säger Christer Sjögren i intervjun.

Klart Christer förtjänar en paus, även om han kommer vara saknad. Dela gärna för att hylla denna dansbandskung du med.

LÄS MER: Dansbandskungen Christer Sjögrens pengaregn – så mycket tjänar folkkära artisten