Colin Nutley bryter tystnaden – därför får hustrun Helena en roll i alla hans filmer: ”Hon är …”

Det är över 30 år sedan unga svenska skådespelaren Helena Bergström och erkända brittiske regissören Colin Nutley träffades. 

Nu berättar Colin varför han väljer att ha med hustrun Helena i alla sina filmer.

Det skiljer 20 år mellan Helena Bergström, 60, och Colin Nutley, 80.

Ålderskillnaden mellan paret var det många som hade åsikter om till en början. Att Colin dessutom var gift och hade barn gjorde det inte lättare.

– Privat var det en fullständig mardröm för oss, det var under skilsmässotiden. Varenda helg var ett helvete, då skulle Colin dra och man var ensam kvar, det var väldigt tufft, har Helena tidigare sagt i ”Tillsammans med Strömstedt”.

Men idag, över 30 år senare, håller de fortfarande ihop.

I tidigare intervju med Hemmets journal, berättade Helena Bergström om kärleksknepet med maken.

– Vi har en grundad kärlek, full av tillit och kanske är det den pågående kreativiteten emellan oss som är kärnan i vår långa relation. Och så har vi fortfarande roligt ihop. Vi diskuterar, stöter och blöter. En hemlighet är att vi har jobbet, som vi båda älskar, ihop, sa hon då till Hemtrevligt.

Helena Bergström om intrigerna med Colin

Men trots parets starka kärleksband så har de sina intriger.

Enligt Helena är de väldigt olika varandra, något som leder till diverse konfrontationer.

– Vi är extremt olika på många sätt. Det går inte att komma ifrån att Colin är 20 år äldre och kommer från England. Men det finns en sådan villkorslös kärlek till varandra. Han tycker alltid att jag är bäst för honom. Med honom har jag aldrig haft den här osäkerheten, som jag känt under mitt liv. Han har alltid stått där och jag vet att han inte skulle svika mig, säger hon till Amelia.

Därför är Helena Bergström i alla Colins filmer

Men trots intrigerna jobbar de två mer än gärna tillsammans.

1990, innan Colin och Helena var ett par, regisserade Colin Nutley filmen ”Black Jack”. En av rollerna i filmen spelades av just skådespelaren Helena Bergström.

Colin hade sett den då 25-åriga skådespelaren på en affisch till ”kvinnorna på taket” och gett henne en av huvudrollerna i sin film.

Sedan dess har Helena haft en roll i alla Colins filmer.

I en intervju med Aftonbladet fick han nyligen frågan om vad han säger till dem som undrar varför paret alltid måste jobba ihop.

– Svaret är ja – det måste vi. Folk som har ett problem med det… det är väl bara att låta bli att se filmerna. Jag älskar Helena och älskar att jobba med henne för att hon är en av de bästa i Sverige. Det kommer folk inte minst att se när den SVT-serie hon har spelat in nyligen, ”The Pirate Bay”, visas så småningom. Skulle jag inte få jobba med henne… då kan jag sluta karriären och börja odla tomater i stället, svarar Colin till Aftonbladet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev