Lotta Engbergs utklassning – efter att ha tagit över som ny i ”Bingolotto”

Ingvar Oldsberg tvingades bort från ”Bingolotto” före jul – och programmet fick ny programledare inför den viktiga uppesittarkvällen som samlar miljontals svenskar varje år.

Då gjorde Lotta Engberg stor succé: Nu släpps siffrorna som avslöjar dominansen för ”Bingolotto”.

Tittarmatchen dagen före julafton tog TV4 hem – trots turbulensen runt entledigandet av programledaren Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg stämmer alla för trakasserier: ”Detta är oerhört allvarligt”

I stället tog Lotta Engberg över, och nu släpps siffrorna som visar hennes seger.

På SVT visades ett förinspelat ”Moraeus med mera” som hade strax över en miljon tittare. Men det rådde inte på Lotta Engbergs uppesittarkväll i ”Bingolotto”, som utklassade SVT.

Som ny programledare för showen samlade Engberg 1 864 000 tittare i Bingolotto före nyheterna i TV4. Jämfört med förra året är det en ökning – då tittade 1,7 miljoner på Bingolottos uppesittarkväll, enligt MMS.

Foto: TT

Samtidigt skriver GP att Folkspel, som står bakom Bingolotto, kan redovisa positiva siffror efter programledarbytet.

– Det är klart att det fanns en oro när Ingvar fick lämna bara några veckor innan årets två viktigaste program. Men under uppesittarkvällen sålde vi fler lotter än förra året och totalt över uppesittarkvällen och nyår sålde vi omkring 200 000 fler lotter än förra året, säger Johan Lindqvist, försäljningschef på Folkspel till GP.

Det är föreningslivet som står för ökningen – i butik var försäljningen 2017 jämförbar med 2016. Totalt såldes 305 000 lotter inför Lotta Engbergs och Agneta Sjödins uppesittarkväll, jämfört med 295 000 inför Ingvar Oldsbergs.

– Ja, och Lotta Engberg är ju precis som Ingvar folkkär i de svenska tv-hemmen. Lotta har byggt upp sin egen publik med sin Allsång på Liseberg och Agneta har ju bland annat sina nyårskarameller. Än så länge tycker jag att det har gått väldigt bra. Uppesittaren var vår fjärde bästa försäljningsmässigt någonsin och programmet i sig, tycker jag som har jobbat med det här i 18 år, var otroligt bra, säger Lindqvist.

Foto: TT

Dela gärna vidare om du också tittar på Bingolotto med Lotta Engberg!