Sanningen bakom Helen Sjöholms abrupta avhopp – därför tackar artisten för sig

Hon har hyllats till skyarna av både kritiker och publik för sin roll som Rut i musikalen om ”Änglagård”.

Men när scenföreställningen återvänder nästa år kommer Helen Sjöholm ha lämnat över till Sanna Nielsen och tagit avsked av publiken.

Nu bekräftas anledningen bakom plötsliga beskedet.

I decennier har hon stått på landets stora scener och underhållit oss med sin vackra stämma.

Helen Sjöholm är den prisbelönta sångerskan som har gett oss gåshud till låtar som ”Du är min man” och ”Du måste finnas”, och räknas idag till en av våra mest folkkära artister.

Under årens lopp har vi fått se henne också briljera på musikalscenen där hon har framträtt i bland annat ”My fair lady” och ”Livet är en schlager”.

Helen Sjöholm
Foto: Maja Suslin/TT

Men under den senaste tiden är det i en helt annan musikal som publiken fått se henne i.

Colin Nutleys älskade filmklassiker ”Änglagård” har blivit musikal och det är i rollen som byns matriark Rut, som vi fått se Helen Sjöholm briljera.

Hon har hyllats av både publike och kritiker för sin insats i musikalen och nu står det även klart att musikalen får en fortsättning även nästa år.

Dock blir det utan Helen Sjöholm.

Helen Sjöholm slutar med ”Änglagård”-musikalen

Under onsdagen meddelade TT att ”Änglagård” förlängs till hösten 2024.

Tommy Körberg kommer fortsätta riva ner applåder då han fortsätter medverka i rollen som Gottfrid.

Men stjärnan kommer få vara utan sin vän och kollega, Helen Sjöholm.

När musikalen går upp igen hösten 2024 kommer nämligen folkkära artisten inte att medverka.

Istället kommer folkkära artisten Sanna Nielsen axla rollen som Rut och därmed ersätta Helen.

– Det ska bli fantastiskt spännande att få spela en sådan roll. Att gå från den lite glammiga Fanny Brice i ”Funny girl”, till Rut från Yxared. Man får väl plocka fram sitt äldre jag helt enkelt. För mig är Rut en eldig och filterlös kvinna, det är raka rör hela tiden och jag älskar det, säger hon till TT.

STOCKHOLM 20160809 Programledaren Sanna Nielsen under genrepet inför Allsång på Skansen Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20160809 Programledaren Sanna Nielsen under genrepet inför Allsång på Skansen Foto: Christine Olsson / TT

Under nästa vår kommer hon gå bredvid Helen Sjöholm på Oscarsteatern, samtidigt som hon får öva in materialet på egen hand.

– Det blir inte så lång repperiod eftersom vi som är nya är ganska få. Så jag sitter hemma på min kammare och lär mig manus och låtar. När vi väl går in i skarpt läge så krävs det att allting sitter.

Detta innebär att de som sett fram emot att få se Helen briljera även nästa säsong tyvärr inte kommer få se artisten på scenen.

Därför lämnar Helen Sjöholm ”Änglagård”-musikalen

Nu bekräftar Johan von der Lancken, producent på Oscarsteatern verkliga anledningen till Helen Sjöholms plötsliga avhopp.

Helen Sjöholm
Foto: TV4/Wikki

Produktionen hade inget val än att släppa iväg artisten.

”Vi är otroligt glada att publiken vill att ”Änglagård” skall fortsätta eftersom föreställningen är så älskad!!! Vad det gäller Helen så är det egentligen inget beslut som är taget eftersom Helen redan från början hade avtal med något annat hösten -24, så vi hade liksom inga alternativ”, skriver han i ett mejl till Nöjeslivet.

”Jag råkar ju veta att Helen med glädje hade fortsatt hos oss om hon inte hade det andra avtalet skrivet redan. Är en omöjlighet att man i förväg skall kunna räkna ut att vi skall vara så populära. Nu är vi som sagt väldigt glada över att ”Änglagård” är en så ofantligt populär musikal och att Sanna Nielsen kan och vill, som är en stor folkkär artist och numer även en väl beprövad musikalstjärna. Ingen är som Helen, men vi tycker ändå att vi har en fantastisk ersättare i Sanna!”, avslutar han.

Så tråkigt att vi inte kommer få se dig Helen på scenen nästa år! Vi önskar självklart stort lycka till, till Sanna Nielsen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.