TV4 petar David Hellenius – nu tar Gry Forsell över

David Hellenius är en av våra mest populära programledare.

Han är liksom sin fru Renée Nyberg fyndig, bra på att intervjua och kan locka till skratt vilken sekund som helst.

Han har också varit med i flera filmer som Sommaren med Göran och En gång i Phuket med parhästen Peter Magnusson.

Men den tidigare ”Hey Baberiba”-profilen har fler järn i elden än så: På TV4 har uppdragen varit många och han har fått tv-priset Kristallen inte mer än fem gånger som Årets manlige programledare, senast förra året.

Nu meddelar dock TV4 att kanalen byter ut Hellenius i ett av alla program han leder.

Så här såg det ut senast David tog hem Kristallen som Bäste manlige programledare 2017.

Under galan delade han med sig av sin upplevelse på Instagram, där han flitigt lägger upp bilder ur vardagen.

Men David är så mycket mer än programledare. Som skådespelare har han gjort massvis av roller, bland annat här mot Tommy Körberg i TV4-serien Finaste familjen.

Tryck på spela-knappen här så får du dig en överraskning! David kan nämligen spela trumbon också…

Ikväll underhåller jag på julbord i Malmö. #extraknäck #julgalan2015

A post shared by David Hellenius (@davidhellenius) on

Men det kanske mest populära programmet med David är nog ändå ”Hellenius Hörna”, där han intervjuar och träffar intressanta gäster. Som här – några danssteg med artisten Darin Zanyar.

Nu står det dock klart att David Hellenius får lämna ett av sina tv-program på kanalen. TV4 meddelar på fredagen att kollegan Gry Forsell ska ta över programmet ”Sveriges bästa” som David tidigare lett. Där listas olika saker, tidigare bland annat Sveriges bästa artister osv. Det är ofta ögonblick ur landets historia som skildrats och listats. Tidigare år har ögonblicken röstats fram av tittarna, men i år är det en jury som väljer tio kandidater i varje kategori. Sen får tittarna rösta fram vinnaren.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få nagelfara så mycket härlig tv-historia och är helt prillig över att få möta människorna i och bakom några av Sveriges största, bästa och mest minnesvärda tv-ögonblick, säger Gry Forsell i ett pressmeddelande.

Men TJOHOO! Jag jobbar med ett nytt teveprogram som kommer i vår! ???? KUL ju.

A post shared by gryforssell (@gryforssell) on

Varför blir det då på detta sätt?

TV4 förklarar att Hellenius i stället lägger fokus på andra uppdrag i kanalen. Han kommer bland annat fortsätta leda Let’s Dance som snart börjar visas igen.

– Vi har många fantastiska programledare på TV4. Gry Forssell är mycket rutinerad och det känns väldigt roligt att hon kommer leda den nya säsongen av Sveriges bästa. David har en intensiv vår framför sig med bland annat Let’s Dance i fokus, säger Fia Fång, exekutiv producent på TV4 i pressmeddelandet.

Sveriges bästa är tillbaka i början av mars i TV4.

Dela gärna detta vidare om du tror Gry kan göra detta bra!