Så styr kungen bakom kulisserna – nya orden om uppgörelsen: ”Hela vägen ner till små detaljer”

Solliden Sessions på Öland gick av stapeln under onsdagen. Nu berättar konsertproducenten Patrik Krall för Svensk dam hur Kungen har varit med och styrt upp inför evenemanget.

Solliden Sessions är för tredje sommaren i rad något som anordnas vid Sollidens Slotts serveringsställe Kaffetorpet på Öland.

Med mängder av härliga och folkkära artister har konsertkonceptet, som anordnas av kungahuset och Solliden Slott, blivit riktigt uppskattat.

Under tolv kvällar bjuds det på underhållning och vackra melodier från scenen där publiken, enligt hemsidan för evenemanget, får ta del av ”en unik och exklusiv upplevelse.”

STOCKHOLM 20230606 Kungafamiljen på Nationaldagsmottagningen på Nordiska muséet. Övre raden från vänster prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Christopher O’Neill, Mellersta raden: drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, kronprinessan Victoria, prins Daniel Längst fram: Prinsessan Estelle och prins Oscar. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Läs mer: Bakslaget på kronprinsessan Victorias födelsedag – kan ställa till med problem

Så mycket är kungafamiljen med i planeringen

Några av artisterna som står på schemat i år är Arvingarna, Sven-Ingvars och Victor Norén.

I en intervju med Svensk damtidning har konsertproducenten Patrik Krall berättat att kungen gärna är med och planerar.

– Kungen har ju engagerat sig redan från början i det här projektet. Han har varit med och tyckt om både artister, barutbud och dekoration i restaurang och bar. Så han har varit väldigt engagerad, säger Patrik till tidningen.

Kungen
Foto: Johan Nilsson/TT

Läs mer: Därför pratas det om Victoria utomlands – alla blickar riktades mot henne efter fräsiga modevalet

Kungens egna önskemål

Att vara med och bestämma vilka artister som ska medverka är såklart något som de flesta tycker är roligt, och även kungafamiljen.

– De har ju önskemål och tankar och vi har tankar och önskemål. Konserterna görs ju i samråd så de får absolut vara med och tycka. Vi är ju två parter kan man säga så när vi sätter programmet så gör vi det tillsammans, säger Patrik Krall till Svensk dam.

Kungafamiljen
Foto: Jonas Ekströmer, Kungl. Hovstaterna

I år är har kungafamiljen bland annat önskat Niklas Strömstedt, som uppträder på torsdagen den 13 juli.

”Engagerad hela vägen ner till små detaljer”

Men det är inte bara musiken och artisterna som kungen intresserar sig för, utan även detaljerna kring evenemanget.

– Jag vet första året när vi grävde upp för att fixa vattentoaletter var han väldigt intresserad av tillvägagångssättet. Han tyckte det var bra att vi fick riktiga toaletter istället för bajamajor. Så han har varit engagerad hela vägen ner till små detaljer, berättar Partik till Svensk dam och fortsätter:

– Det har gjort en starkt intryck på mig, att han varit så genuint intresserad och kunnig.