16-åringen avslöjar hemligheten om kända pappan, när hon börjar sjunga lämnas juryn i tårar

Premiäravsnittet av årets säsong av Talang sändes under fredagskvällen.

Då fick tv-tittarna se ett känslomässigt framförande direkt, som lämnade juryn i till tårar.

16-åriga Dao Molander Di Ponziano sjöng ”Fix You” med Coldplay – och berättade hemligheten av sin kända far.

Under fredagskvällen sändes säsongspremiären av TV4:s succéprogram Talang.

Årets jury, bestående av LaGaylia Frazer, Bianca Ingrosso, Alexander Bard och David Batra, fick se flera häftiga uppträdanden under kvällen när talanger bjöd på allt från dans till humor.

Men kvällens mest känslosamma stund skulle 16-åriga Dao Molander Di Ponziano bjuda på.  Upp på scenen gick Dao och skulle framför Coldplays klassiker ”Fix You”. Men innan uppträdandet berättade hon om sin stora scenskräck – någonting som skulle försvinna när hon kom upp på scenen.

Pappa drabbad av tsunamin

Men innan uppträdandet hade hon ännu en sak att berätta. Musiken kom till henne efter att hennes pappa, skådespelaren Antonio Di Ponziano, kommit hem från Sydostasien, där han var med om tsunamin. Hennes pappa Antonio har bland annat medverkat i ”Länge leve Lennart” och gjort en röst i den animerade filmen ”Bilar 2”.

– Pappa var med om tsunamin 2004. Han kom hem och var väldigt sjuk. Livet har inte alltid varit enkelt, men där hittade jag musiken och har alltid haft musiken i mitt liv. Den fick mig att alltid vara glad och alltid må bra, säger hon i programmet och fortsätter:

– När han kom hem var han inte stabil. Vem är det efter en tsunami? Men det gjorde väl att han blev sjuk och att vår familj splittrades ganska mycket. Det fanns inte så mycket tid och plats för mig. Då hade musiken alltid tid och plats för mig. Den gav mig all kärlek.

Känslosamt ögonblick

När hon väl började sjunga kunde juryn inte hålla tårarna borta – och bakom scenen stod hennes pappa, stolt, och lyssnade.

– What the hell was that?! Du är sexton år och sjunger så mogna ord. Jag kände mig helt trygg när du sjöng dem. Det var så bra, säger en chockad LaGayla Frazer efter uppträdandet.