Agneta Sjödins glädjebesked – efter uppbrottet

Agneta Sjödin fick plötsligt lämna TV4 efter 27 år i kanalens tjänst.

Men nu ger TV4 nytt besked.

– Det känns kul. Förra sommaren när vi inte gjorde det kändes det lite vemodigt. Då trodde jag att det var över och jag la det bakom mig säger Agneta Sjödin till Expressen, om det nygamla uppdraget.

 

Agneta Sjödin och TV4 har varit en given kombination sedan början av 1990-talet. Den populära programledaren har synts i program som ”Tur i kärlek”, ”Sikta mot stjärna”, ”Gladiatorerna” och ”Let’s dance”.

Men det många gissningsvis framför allt förknippar henne med är ”Fångarna på fortet”.

Tillsammans med Gunde Svan ledde hon programmet i flera omgångar under 90-talet. 2010 kom glädjebeskedet att Agneta och Gunde återigen skulle ta över tv-succén, som spelas in på Fort Boyard i Frankrike. Tv-paret ledde sedan ”Fångarna på fortet” fram till och med 2017.

Agneta om uppbrottet från TV4: ”Lite sorgligt”

Men så ifjol avslöjade Agneta Sjödin att hon lämnat kanalen.

– Jag tackade nej till ett program som ledde till att det inte fanns något att knyta upp ett avtal runt på fyran, avslöjade hon i podcasten TV-fabriken.

I samma veva fattades även beslut om att det inte blir någon ny säsong av ”Fångarna på fortet”.

– Tyvärr spelade vi inte in något i sommar. De pausade det, eller lade ner det programmet, så då blev det inget ”Fortet”. Nästa år är det inget, sa Sjödin till Aftonbladet:
– Det var lite sorgligt när juni kom och jag kände en sådan längtan ner till atlantkusten och så skulle jag inte dit. Det är en epok som är över för mig, så det är klart att det är sorgligt.

https://www.instagram.com/p/BvJIiK4Btyp/

Agneta Sjödin om ”Fångarna på fortet”: Skulle inte göra det utan Gunde

Men nu verkar TV4 ha ändrat sig. ”Fångarna på fortet” kommer tillbaka, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. Och det blir återigen Agneta Sjödin och Gunde Svans uppgift att leda kändisar på fortet i jakten på nycklar och ledtrådar.

– Det känns kul. Förra sommaren när vi inte gjorde det kändes det lite vemodigt. Då trodde jag att det var över och jag la det bakom mig. Och nu får vi köra det ett år till i alla fall, det känns roligt, säger Agneta Sjödin till Expressen.

Att hon just får leda programmet med Gunde var en förutsättning.

– Jag skulle inte göra det utan Gunde. Jag tycker det är kul att jobba med Gunde, det är så sällan vi får chansen att jobba ihop, säger hon vidare.

Nya säsongen av ”Fångarna på fortet” har premiär i höst.

Vilket underbart besked! Vi har saknat dig i tv-rutan. Dela gärna om du också uppskattar Agneta!