Beslutet som får tittarna att gå i taket – kritiken mot bonden Mimmis val: ”Kommer ångra sig”

Finalen i ”Bonde söker fru” närmar sig. Efter onsdagens avsnitt har Mimmi bara två brevskrivare kvar hemma på gården.

Tittarna tyckte att hon gjorde ett direkt felaktigt val när hon skickade hem Martin.

Hon valde bort den bästa killen. Kommer hon nog att ångra”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Linda Lindorff, 51, och hennes hjärteprojekt ”Bonde söker fru” har funnits i många svenskars liv sedan starten 2006. Nu är programmet inne på sin 18:e säsong.

En stor skillnad gentemot tidigare år är att det nu bara är tre bönder med i jakten på kärlek – det brukar alltid vara fyra. Det beror på att produktionen fick ett sent avhopp.

Läs mer: Bittra triangeldramat i Bonde söker fru – brevskrivarna ser rött efter Mickes mys med Jenny: ”Gör jätteont”

– Denna säsong kommer det medverka tre bönder. Detta då vi i dialog med bonden landat i att han inte kommer att vara med i årets säsong av ”Bonde söker fru”. Av hänsyn till de som berörs har vi inte möjlighet att gå in på omständigheterna som ligger bakom, sade Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett uttalande inför säsongen.

Bonden Mimmi i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

Mimmis val rörde upp känslor

Nu är säsongen snart slut. I onsdags sändes det nionde avsnittet på TV4. Bland annat ställdes två av bönderna, köttbonden Mimmi från Öland och strutsbonden Michael från Falköping, inför tuffa beslut.

För 28-åriga Mimmis del innebar det att hon skickade hem deltagaren Martin från sin gård.

– Martin förtjänar någon som ser hela honom. Han har så mycket roliga sidor, är genomsnäll, klok, varm och mån om andra. Jag kommer sakna Martin, säger Mimmi i programmet.

I och med att hon skickade hem Martin fick både Jimmy och Erik stanna kvar. Den sistnämnde har varit mycket omtalad de senaste veckorna på grund av att han blivit märkbart irriterad och svartsjuk när hon gått på dejt med andra.

”Slänga energin i sjön”

Under onsdagens avsnitt hade Mimmi ett snack med honom om svartsjuka. Då frågade hon honom rakt ut om han hade problem med det.

– Hur svarar jag på den frågan? Skulle jag säga den här situationen då jag vet att det är tre stycken andra som vill exakt samma sak: ”Ja, det är klart att det påverkar”. Ska vi ta det på till exempel en dans, där jag ser att du dansar med någon annan som jag vet är intresserad av dig och jag ser att du har sjukt kul: ”Nej!”. Så länge du har kul tänker jag att det är toppen, svarade Erik.

Mimmi var kanske inte helt övertygad. I en efterföljande synk, då hon satt ensam framför kameran, sa hon:

– Jag tycker att svartsjuka är lite att slänga energin i sjön. Man måste kunna få göra saker med andra människor utan att någon står och har det där gröna monstret i sig. Sen är det klart att det dyker upp ändå ibland. Det är bara mänskligt. Men om det är regelbundet så… nej. Det är ingenting för mig.

Trots svartsjukedramat gick Erik vidare. Det är uppenbart att han och Mimmi ändå har en god kemi. De har dessutom kyssts.

Erik och Mimmi, Bonde söker fru
Erik och Mimmi pratar om svartsjukan i programmet. Foto: TV4

Delade åsikter bland tittarna

Tittarna var däremot inte nöjda med hennes val. När Nöjeslivet frågade sina läsare vad de tyckte om avsnittet var oerhört många inne på samma spår.

Hon valde bort den bästa killen. Kommer hon nog att ångra”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Håller med om att Martin hade varit ett bra val utifrån sett. Han är lugn, händig och hade känslor för Mimmi. Valet av Erik kan på sikt bli knepigt. Han har visat svartsjuka och ägande alltför mycket. Vill inte dela Mimmi med andra!! Hoppas hon tänker till i fortsättningen!” skriver en annan.

Mimmi och Martin kramas, Bonde söker fru
Mimmi och Martin tar farväl. Foto: TV4

Fina Martin. Du skulle varit kvar. Du hittar snart din kärlek”, kommenterar en tredje.

Andra tycker att Mimmis val inte kan dömas av andra.

Deras val oavsett vad andra tycker! Man kan inte tvinga fram känslor som inte finns!”, skriver någon.

Martin, Bonde söker fru
Brevskrivaren Martin får lämna programmet. Foto: TV4

De går väl på sina känslor och vad som känns bäst för dem själva, svårt för utomstående att kommentera”, skriver en annan.

Årets säsong innehåller 15 avsnitt, varav de två sista är ”Vad hände sen?”-avsnitt. Det sista avsnittet sänds 21 december i TV4.

Det är så spännande nu när bara några få avsnitt kvarstår. Vem kommer Mimmi at välja till slut? Och hur gör Michael och Jens med sina val?

Vill du läsa mer om ”Bonde söker fru” så gilla, dela och kommentera gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev