Mimmis konfrontation med Erik efter svartsjukedramat – frågar honom om beteendet: ”Man måste kunna…”

Efter förra veckans avsnitt av ”Bonde söker fru” rasade tittarna mot brevskrivaren Eriks beteende då han blev märkbart svartsjuk då bonden Mimmi valde att tillbringa tid med en annan deltagare.

Under onsdagens avsnitt pratar Mimmi och Erik ut om situationen. Hon frågar honom rätt ut om han är en svartsjuk person.

– Jag tycker att svartsjuka är lite att slänga energin i sjön. Man måste kunna få göra saker med andra människor utan att någon står och har det där gröna monstret i sig, säger hon i TV4.

Vi börjar närma oss säsongsfinalen i TV4-klassikern ”Bonde söker fru”. För 18:e gången har Linda Lindorff lotsat våra bönder genom en sommar fylld av kärlek.

Två av bönderna, Mimmi och Michael, har bara två brevskrivare kvar på sina respektive gårdar. De skickade hem varsin person under avsnittet. Bonden Jens har fortfarande kvar tre tjejer på sin gård.

Läs mer: Sista orden som tittarna aldrig fick höra – det sa Bonde-Micke till Helena efter han skickat hem henne

En av de killar som bor hemma hos köttbonden Mimmi på södra Öland och dejtar henne är hallänningen Erik. Efter förra veckans avsnitt fick han mycket kritik av tittarna då många såg tendenser till svartsjuka i hans beteende.

Mimmi, Bonde söker fru
Bonden Mimmi. Foto: TV4

Tittarnas dom från förra veckan

Han har setts som en favorit av många – men flera av Nöjeslivets läsare uppmanar Mimmi att välja bort honom på grund av beteendet.

Hoppas Mimmi inte tar Erik, han visa mycket svartsjuka i kväll. Någon av dom andra två ska hon välja, min åsikt”, skrev en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Tycker Erik verkar svartsjuk och det tror jag inte Mimmi gillar alls”, skrev en annan.

Eriks blickar skriker svartsjuka”, kommenterade en tredje.

Under onsdagens avsnitt gick Mimmi och Erik iväg själva en stund för att prata just om det uppmärksammade svartsjukedramat som ägde rum under en dans.

– Jag ville ta dig lite åt sidan för, jag vet inte om du märkte det i går, men jag kände att jag inte riktigt var mig själv till hundra procent på dagen. Lite låg på energi, säger Erik i programmet.

”Är du svartsjuk av dig?”

Hon svarar att hon märkte att det var någonting speciellt med honom dagen innan.

– Det blir ju mycket tankar. Är du svartsjuk av dig?, frågor Mimmi och knuffar lite lätt på honom med axeln.

– Hur svarar jag på den frågan? Skulle jag säga den här situationen då jag vet att det är tre stycken andra som vill exakt samma sak: ”Ja, det är klart att det påverkar”. Ska vi ta det på till exempel en dans, där jag ser att du dansar med någon annan som jag vet är intresserad av dig och jag ser att du har sjukt kul: ”Nej!”. Så länge du har kul tänker jag att det är toppen, svarar Erik.

Erik och Mimmi, Bonde söker fru
Erik och Mimmi pratar i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

Samtidigt medger han att han mycket hellre hade varit den som fick gå iväg själv med henne till en sjöbod och även köra traktor, snarare än att bli lämnad kvar. Mimmi säger samtidigt att hon upplevde att hon fick ”onda ögat” av Erik när hon gick iväg med Jimmy.

Mimmis tankar om svartsjuka

Det är uppenbart att Mimmi och Erik har fattat tycke för varandra och att de gillar att umgås på tu man hand. Men hon vill heller inte släppa tankarna helt på att han lätt upplevs som svartsjuk, trots att han själv förnekar det.

I en efterföljande synk, när hon sitter själv, säger hon:

– Jag tycker att svartsjuka är lite att slänga energin i sjön. Man måste kunna få göra saker med andra människor utan att någon står och har det där gröna monstret i sig. Sen är det klart att det dyker upp ändå ibland. Det är bara mänskligt. Men om det är regelbundet så… nej. Det är ingenting för mig.

Det är så spännande inför nästa veckas avsnitt av ”Bonde söker fru”. Nu närmar sig verkligen finalen.

Så roligt att se säsongens bönder. Hoppas att kärleken håller framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev