Foto: TV4

Bonden ”Backis” smärtsamma tårar efter beskedet i TV4 – orden bakom kulisserna

Kärleksjakt och massor av gråt.
Mikael ”Backis” Backstulid bröt ihop flera gånger i ”Bonde söker fru”.
– Det är ju jobbigt, säger han till Aftonbladet.

Mikael ”Backis” Backstulid, 36, har haft svårt att hålla tårarna borta i årets säsong av ”Bonde söker fru”. Den sympatiske östgöten med den snälla uppsynen är till vardags skogsbonde i Vreta Kloster – en miljö som skiljer sig en del från tv:s strålkastarljus.

Många kvinnor har träffat ”Backis” i årets säsong, och han själv har tyckt att det varit tufft att säga nej till flera av dem.

– Det jag tänker nu är att det dels är en lättnad att de som jag valt har sagt ja. Men sen är det liksom… Jag har ändå valt bort fem fantastiska brudar, sade ”Backis” i samband med att han valde ut vilka tjejer som skulle få följa med på tv-inspelningarna på gården.

Tv-bonden har inte svårt att visa känslor inför kamerorna.

Foto: TV4

Kanske är det också därför han är så uppskattad hos publiken. Flera gånger har han låtit tårarna flöda nerför kinderna och lättat sitt hjärta inför tv-kamerorna i årets säsong av ”Bonde söker fru”.

Foto: TV4

”Backis” förklarar att det har varit tufft att tvingas välja bort tjejer.

– Det är som när man är på en dejt och den som man träffar säger att ”jag vill inte fortsätta träffas”. Det är ju jobbigt. Och när tjejerna blir ledsna och börjar gråta så är det jättejobbigt att behöva ge ett sådant besked. Nej, jag tyckte det var jättetufft att såra någon, säger han till Aftonbladet.

I onsdagens avsnitt ställdes han återigen inför ett val. Efter att han tvingades ge beskedet till en av tjejerna.

– Det känns jättejobbigt. Det har varit väldigt svårt att landa. Det känns skitjobbigt att behöva göra ett val, det är det värsta jag vet. Jag kommer ju såra en av tjejerna, säger Backis i programmet.

Foto: TV4

Efter att han gett beskedet till Viktoria tillsammans med programledaren Linda Lindorff, gick iväg med henne runt husknuten för att prata lite mer innan de båda gav varandra en stor kram.

Foto: TV4

– I min familj har vi alltid kunnat prata om allt och kunnat visa våra känslor. När mamma levde så pratade jag om allting med henne och kunde gråta öppet inför mina föräldrar, det har alltid varit så. Jag är uppfostrad så att det är fint att bry sig om andra och andras känslor, säger ”Backis” till Aftonbladet.

Foto: TV4

Bonde söker fru sänds på onsdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!