Foto: Ica/Youtube

Därför gör Loa Falkman plötsligt comeback i Ica-reklamen – nya beskedet om framtiden i rutan

Här gör Loa Falkman plötsligt comeback i Ica-reklamen.
Nästan fyra år efter avhoppet är skådespelaren åter – och nu ger matjätten besked om stjärnans framtid.
– Det är alltid roligt när tidigare deltagare gör återbesök, säger Elin Melin på Ica Sverige till Nöjeslivet.

Det var bara dagar kvar av 2020 när Loa Falkman avslöjade att han skulle sluta i rollen som Ica-Stig i matjättens reklamsåpa – efter sex år på posten.

Operasångaren som utnämndes till hovsångare redan 2003, har tidigare synts i roller i filmer som ”Black Jack” och ”Lilla Jönssonligan”, och tv-serier som ”Cleo” och ”Kommissionen”. Falkman efterträdde den tidigare Nationalteatern-medlemmen Hans Mosesson (1944–2023) som innehade samma roll åren 2001-2015.

– För mig är det en fantastisk möjlighet att ta vidare rollen som en av Sveriges mest omtalade karaktärer i en av landets mest omtyckta tv-serier. Det kommer bli en utmaning att ta över efter Hasse men det är en utmaning som jag ser mycket fram emot, sade Loa Falkman i ett uttalande från matjätten i samband med hans övertagande av rollen som ”Ica-Stig”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Loa Falkman
Foto: Youtube

När Loa Falkman valde att kliva av reklamsåpan, som redan 2007 utsågs till den längsta reklamserien i historien av Guinness rekordbok, förklarade han beslutet i den uppmärksammade serien:

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sade Loa i en av sina sista filmer.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Han efterträddes efter årsskiftet 2021 av inte mindre än två stjärnskådespelare: Björn Kjellman som ”Ica-Stig” och Suzanne Reuter som ”Ica-Stina”.

Men efter fyra år gör nu Falkman comeback i reklamsåpan.

I matjättens nya film som visas på bland annat TV4, får tittarna se hur skådespelarkollegan Paul Tilly (”Ica-Ulf”) går runt i butiken och presenterar erbjudanden för ”sina äldre i närheten” och går plötsligt in i Falkman som han ger en klapp på axeln.

Loa tar ålderspiken med ro – och levererar en sylvass kontring till ”Ica-Ulf”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paul Tilly och Loa Falkman i den senaste Ica-reklamen. Falkman gör comeback i matjättens reklamsåpa efter nästan fyra år. Foto: Ica/Youtube
Paul Tilly och Loa Falkman i den senaste Ica-reklamen. Falkman gör comeback i matjättens reklamsåpa efter nästan fyra år. Foto: Ica/Youtube

– Medelålders, säger den 76-årige hovsångaren.

Icas besked om Loa Falkmans framtid i reklamen

Det är andra gången som Loa Falkman gör comeback i Ica-reklamen.

– Genom åren och efter nästan 1 000 filmer så är det många personer som gjort besök i ICA-såpan, personer som även tidigare varit en del av såpan. Så att Loa nu gör ett gästspel i en film tycker vi är roligt, även om det kanske inte är samma sak som att säga att han är tillbaka. Han gjorde ju även ett återbesök i såpan under 2021 som ”kändis” i butiken, säger Elin Melin, chef marknadskommunikation Ica Sverige, till Nöjeslivet.

Kommer tittarna få se mer av Loa i Ica-reklamen nu? 

– Man vet aldrig vad som kommer hända i kommande filmer men håll gärna utkik så får ni se!

Hur var det för er att återse Loa i Ica-reklamen? 

– Det är alltid roligt när tidigare deltagare gör återbesök. Många minnen som dyker upp och roliga samtal mellan tagningarna.

Vad tycker du om Ica-reklamen? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev