Därför möts TV4 av stenhård kritik – ’Gränslandet’ bordes läggas ner: ”Måste göra något”

I ”Gränslandet” får deltagarna en andra chans efter att de åkt ur Robinson.

Upplägget har funnits sedan ett tag tillbaka, men nu menar Aftonbladets krönikör Erik K Lagnelius att det är dags att skrota Gränslandet.

– TV4 måste göra något åt upplägget, skriver Erik K Lagnelius i Aftonbladet.

Robinson är en av den svenska tv-världens absolut största succéer när det kommer till realityserier. Sedan 90-talet har vi fått följa många modiga deltagare som tar sig an utmaningen med allt vad det innebär.

I flera veckor får deltagarna bo på en öde strand där det gäller att överleva på knappa resurser. Samtidigt tävlar de om att hålla sig kvar så länge som möjligt och få chansen att vinna en halv miljon kronor.

Robinson Fredrik
Foto: TV4

Denna säsong började med att lagen delades upp efter kön – ett lag med bara kvinnor och ett med bara män. Numera, en bit in på säsongen, så har lagen blandats upp.

Mycket har hänt under dessa veckor som deltagarna kämpat i Robinson. Nu senast så fick Lag Nord-medlemmarna Fredrik, Charlotta och Simone lämna Robinson för att istället hamna i Gränslandet. Detta efter att de blev besegrade i duellerna mot gränsländarna, som fick ta deras plats i Lag Nord.

Gränslandet ratas

Gränslandet är som en slags andra chans för de Robinson-deltagare som åkt ut. Och där på stranden så är tillvaron långsam och tråkig, vilket Aftonbladets krönikör Erik K Lagnelius nu belyser.

– Jag har kikat igenom veckans fyra avsnitt som ligger ute på TV4 Play och de är bedövande tråkiga, skriver Lagnelius och fortsätter:

– Vi har stackars Alexander Strandberg – den ende som blev kvar från ”Gränslandet” – som förgäves försöker peppa de tre utslagna ”Robinson”-deltagarna Fredrik BolanderCharlotta Hedlund och Simone Sjöström.

Det märks på nästan alla deltagarna att de inte är särskilt pigga på att stanna kvar i Gränslandet. Både Charlotta och Fredrik har gått i tankar om att lämna och i tisdagens avsnitt så kastade faktiskt Fredrik in handduken och lämnade programmet.

– Inte ens deltagarna är intresserade – hur ska då vi tittare orka bry oss?, skriver Erik K Lagnelius i Aftonbladet.

”Måste göra något åt upplägget”

Lagnelius menar att det är dags att lägga ner Gränslandet.

– Upplägget där en deltagare som har åkt ur ”Gränslandet” får stanna kvar och avvakta om det kommer någon utslagen från ”Robinson” eller inte känns bara märkligt, skriver Lagnelius och fortsätter:

– TV4 måste göra något åt upplägget – det blir löjligt när deltagarna får för många chanser. Det är helt enkelt dags att skrota ”Gränslandet”!

Själv kan jag tycka att det blir intressant när de utslagna deltagarna får en chans till revansch. Men jag håller med om att det stundtals blir ganska tråkig tv.

Vad tänker du om Erik K Lagnelius åsikter kring Gränslandet? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev