Därför vägrar Sven-Erik se sig själv i Hotell Romantik – egentligen: ”Det är klart att jag…”

Sven-Erik Sjögren är en av deltagarna i SVT:s dejtingprogram ”Hotell Romantik”, och under programmets gång har han väckt flera reaktioner.

Nu förklarar han sitt beteende i rutan och svarar på kritiken.

I Hotell Romantik får vi följa med ett gäng glada 65-plussare i deras jakt på kärlek.

Tillsammans får de resa ner till den portugisiska solkusten där de bor på ett vackert slottshotell. Under vistelsen får de stifta bekantskap med varandra – och kanske mer än så därtill.

En av deltagarna som stuckit ut lite extra i årets säsong är Sven-Erik Sjögren, 72, från Göteborg.

Redan under deltagarnas första dag så gömde han ”kåtpiller” i sin väska som de kvinnliga deltagarna fick hitta när de skulle utse vem som de skulle gå på första dejt med.

Men det slutade inte där. Under den första mingelkvällen så dök Sven-Erik upp iklädd en så kallad ”mankini” – ett plagg som blev känt i samband med filmkaraktären Borat.

– Ville han chocka oss? Ska han se ut så där, eller är det en plojgrej? Jag förstod inte vad han var ute efter. Det var gentant, sa Diana, 65, i en synk i programmet.

Sven-Erik bryter tystnaden

Sven-Erik Sjögren har i en intervju med Nyheter24 pratat mer om sitt deltagande i programmet och sitt beteende. Han menar att det blir bra tv om man provocerar lite och han anser inte att det han gjorde var opassande.

– Det är klart att jag vill provocera med kåtpiller. Det är fan ingen som kommer fram till någon som är som ljummen filmjölk. Jag provocerar, säger Sven-Erik till Nyheter24 och fortsätter:

– Då får kvinnorna lite tuppjupp och spiller lite kaffe på klänningen. Det är roligt.

Sven-Eriks mankini är ett favoritplagg för honom och han tycker den är både läcker och smickrande.

– Om jag får skoja lite så är jag Sveriges snyggaste och mest vältränade 72-åring, utan tvekan. Då kan jag väl få visa upp det. När Borat hade mankini gick det bra, så varför ska Sven-Erik Sjögren från Hisingen inte få ha på sig det?, säger Sven-Erik till Nyheter24.

Sven-Erik, Hotell Romantik
Foto: SVT

Tänker själv inte se programmet

Programmet, som spelades in förra året och som visas först nu, tänker Sven-Erik inte se, han har helt enkelt inte lust.

Han berättar dock att han fått mycket positiv respons från folk som sett det.

– Jag får så mycket roliga kommentarer vid sidan om. Det kanske låter lite dumt, men det kommer fram både kända och okända personer till mig och frågar om saker jag gjort i programmet. Jag vet inte hur andra som är med i tv blir bemötta, men jag har inga moln på himmelen.

Lycka till med er jakt på kärlek säger vi till alla deltagare i årets säsong av Hotell Romantik!

Vilken är din favorit bland deltagarna? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev