Charlotte Kallas skräck under graviditeten – stora ilskan efter riskfyllda beteendet: ”Idioter”

Under Let’s dance finalen som ägde rum i slutet av maj stormades dansgolvet av klimataktivister från ”Återställ våtmarker.” Nu berättar Charlotte Kalla för Expressen om ilskan efter agerandet.

Det blev minst sagt en händelserik final av Let’s dance i år, där Charlotte Kalla och Hampus Hedström tävlade om glasskon.

Under Charlotte och Tobias Karlssons nummer stormades nämligen dansgolvet av klimataktivister.

Det var flera personer som tog sig upp på scenen med en banderoll och spred ut ett gult pulver, samtidigt som dansparet precis hade inlett sin Paso doble till tonerna av Robbie Williams ”Let me entertain you” 

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson är i final i Let's dance. Foto: TV4
Charlotte Kalla och Tobias Karlsson är i final i Let’s dance. Foto: TV4

Efter händelsen är det många som har reagerat på klimataktivisternas agerande, och uttryckt ilska över hur de gick tillväga.

Bland annat har det riktats kritik gällande det faktum att Charlotte Kalla är höggravid, och kunde ha skadat sig.

Läs mer: Charlotte Kallas nya ord om bebisens namn: ”Jag har..”

Charlottes nya ord om aktivisternas agerande

Nu berättar skidstjärnan själv om tankarna efter det som skett.

– Jag tänkte bara ”Men idioter? Vad gör de? Fattar de inte att det är direktsändning?” Jag trodde att det var någon som är missunnsam för att jag är i final, säger hon till Expressen.

Hon förklarar i samma intervju att det var först när hon fick se hur allt hade gått till på det inspelade materialet som hon insåg att det kunde gått illa.

– Det var först när jag såg sändningen i efterhand senare på natten som jag insåg hur nära de var mig. Och de hade ju ingen koll på hur jag skulle röra mig på dansgolvet. Det var ju ändå en ganska snabb dans, säger hon.

Charlotte Kalla, Tobias Karlsson, Let's dance
Foto: Tv4

”Hälsan kommer före allting”

Charlotte Kalla och danspartnern Tobias Karlsson har under hela säsongen arbetat med att absolut inte utsätta henne för något som skulle kunna skada bebisen i magen.

De har därför anpassat danser och träning efter någon som är gravid.

– Hälsan kommer före allting, vi ska inte riskera någonting överhuvudtaget. Vi kommer inte göra några lyft, kast eller såna saker. Vi ska bara se till att Charlotte får den bästa resan, så lugnt som det bara går. Sen tror jag bara det är fantastiskt att man rör på sig, jag tror du tycker det bara är positivt att dansa. Förhoppningsvis kan vi lära barnet direkt det här med takt och rytm, berättade Tobias Karlsson för Nöjeslivet inför premiären.

Läs mer: Därför knockade TV4 aktivisten med en kamera – efter sabotage mot Charlotte Kalla i Let’s dance

Ilskan efter sabotaget

Även han har beskrivit hur orolig han blev när dansgolvet stormades.

– Det värsta är att det var ju farligt för Charlotte. Hon är alltså höggravid och det är klart att när hon dansar runt sådär … hon kan ju faktiskt halka. Det var svinhalt efter det där pulvret var på golvet. Det är så dumt, säger Tobias Karlsson i podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel”.

STOCKHOLM 20230527 Charlotte Kalla och Tobias Karlsson under finalen i Let's Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20230527 Charlotte Kalla och Tobias Karlsson under finalen i Let’s Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT

I intervjun med Expressen ifrågasätter nu Charlotte hur de kunde göra på det sättet mot någon som är höggravid och kunde ha skadat sig.

– Ja. Hur de kunde utsätta mig för det här. Det blev ju snorhalt på golvet av det där pulvret också, säger hon.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!