Foto: TV4/TT

Därför undviker Johanna att prata om Anders Bagge – bryter tystnaden: ”Jag har valt…”

Johanna Lind Bagge är för tillfället aktuell med ”Let’s dance” i TV4.

Nu berättar hon anledningen till att hon gärna undviker att prata om maken Anders Bagge i intervjuer.

Johanna Lind Bagge har verkligen visat vad hon går för på dansgolvet under de senaste lördagarna i Let’s dance.

Tage Danielsson: En av Sveriges främsta underhållare genom tiderna. Men hur växte egentligen vänskapen med Hasse fram? Vad vad det för mörker som präglade hans barndom? Och hur beskrevs han av de som kände honom?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Hon klev in i tävlingen tillsammans med proffsdansaren Tobias Wallin och redan i premiäravsnittet hyllades de stort av juryn.

Även Tobias själv var imponerad och glad över hur snabbt det gick att lära Johanna diverse danssteg.

– Dig har jag jobbat mycket hårdare tekniskt sett med än många andra. För att hon sätter det snabbt, och då kan man lägga på och lägga på och lägga på lite försiktigt. Sen till slut blir det som det blir, sade Tobias Wallin till Nöjeslivet inför premiären.

Premiärsuccé! Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i en slutpose i Let's dance-premiären 2023. Duon hamnade i topp efter juryns och tittarnas röstning. Foto: TV4
Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i en slutpose i Let’s dance-premiären 2023.. Foto: TV4

Läs mer: Pernilla Wahlgrens nya sexbekännelse – intima erkännandet om Let’s dance efter alla år: ”Det vill jag säga”

”Passar mig väldigt bra”

Nu har några veckor gått förbi och Johanna har utan tvekan fortsatt leverera fantastiska danser.

Hon har tagit hem fina poäng av juryn och hyllats av tittarna i sociala medier.

– Det känns jättekul. Det är en fantastisk förmån att gå dansa med en proffsdansare och få lära sig så kort och intensivt vilket passar mig väldigt bra, har hon sagt till Nöjeslivet.

Johanna Lind Bagge, Tobias Wallin, Let's dance, Let's dance 2023
Tobias Wallin och Johanna Lind Bagge i Let’s dance 2023 Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Sedan innan känner många igen Johanna som Fröken Sverige från 1993, tv-personlighet och Anders Bagges hustru.

Läs mer: Rickard Sjöberg om uppknäppta draget bakom kulisserna i Let’s dance

Undvikit att prata om Anders

Men även om Johanna uppskattar Anders stöd och kärlek så har hon tidigare undvikit att svara på frågor om honom, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag har ju alltid varit mig själv i alla år även innan jag träffade Anders, så jag har ju min egen identitet och integritet och arbete och allt. Men jag har valt att jobba lite bakom och vara stöd så att de bitarna känns bra för Anders med ”Idol”, ”Melodifestivalen” och allt. Det är en naturlig grej att man stöttar och peppar varandra i en relation, säger hon.

Att få dansa och ha tid för sig själv är något Johanna uppskattar.

– Det är skönt att få egentid och att bara fokusera på det vi ska göra här och nu, att klara av dansen. Det är viktigt att göra saker själv och ha sin egen identitet, men ändå jobba i ett team tillsammans.

STOCKHOLM 20220312 Anders Bagge med sin fru Johanna Lind Bagge under efterfesten efter lördagskvällens final i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Bresciani / TT

Hon berättar i samma intervju att hon vill att fokuset ska fortsätta vara på programmet i sig, då hon tycker det är en fantastisk produktion.

– Då tycker jag att fokus ska vara på det och även på alla duktiga proffsdansare som gör ett hästjobb med det här, säger hon till Aftonbladet.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Jonas Ekströmer/TT

Läs mer: David Lindgrens okända relation till Dermot Clemenger – samtalen bakom kulisserna i Let’s dance: ”Sagt att vi ska…”

”Mer dans åt folket”

Johanna tycker det är fantastiskt att få vara med i Let’s dance och har berättat för Nöjeslivet att hon verkligen njuter av det.

– Det är verkligen så “mer dans åt folket.” För hade man vetat att det var så här kul så hade man börjat dansa för längesedan. Och det är ju ur så många olika perspektiv. Det är hälsa, det är hållning, glädje. Det är också egentid. Att kunna få göra nånting som fyller en med väldigt mycket glädje och energi, har Johanna sagt innan hon fortsatte:

– Och det är något vi behöver göra eller hitta, det vi gillar, och göra det ofta helt enkelt. Oavsett vad vi håller på med eller vart man än kommer ifrån. Och jag tror inte… finns det någon som inte tycker om att dansa? Nej!

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i Let's dance 2023. Foto: TV4
Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Vi önskar dig stort lycka till, Johanna!