Rickard Sjöbergs okända ingripande i Let's dance – efter aktivisternas sabotage
Let's dance, Rickard Sjöberg, sabotage, Charlotte Kalla

Rickard Sjöbergs okända ingripande mitt i sabotaget mot Charlotte Kalla – som tittarna inte fick se i Let’s dance 

Under finalen i Let’s dance saboterades Charlotte Kallas och Tobias Karlssons nummer av klimataktivister. Då agerade Rickard Sjöberg snabbt, och nu riktar han kritik mot aktivisternas agerande.

Efter många veckor av stenhårt slit stod det under lördagen klart att Hampus Hedström och Ines Stefanescu är vinnare av Let’s dance 2023.

På andra plats kom Charlotte Kalla och Tobias Karlsson.

Det var en rafflande final på många sätt och dansparen bjöd på fina nummer. Men det blev också en del dramatik som uppstod då klimataktivister stormade scenen.

Det var när Charlotte Kalla och Tobias Karlsson dansade paso doble som personerna i fråga tog sig upp på dansgolvet.

Läs mer: Charlotte Kalla bryter tystnaden om Tobias – nya bekännelsen efter Let’s dance-finalen

Rickard Sjöberg agerade snabbt

Klimataktivisterna använde sig av en banderoll med texten ”Återställ våtmarker” och kastade gult pulver på golvet.

Charlotte Kalla, Let's dance, Tobias Karlsson, aktivister, sabotage
Foto: TV4

En av de som ingrep snabbt var tidigare medverkande Rickard Sjöberg. När han såg att de vacklade ut banderollen insåg han vad som pågick.

– Då klappade jag till Tobias Bader på axeln och sa ”vi tar varsin”. Då hann ju inte jag fram egentligen innan kameran gjorde sitt jobb på en av dem, så jag hann inte göra så mycket, berättar han för Aftonbladet.

Läs mer: Tony Irvings besked om sin framtid i Let’s dance – nya orden efter alla år: ”Kommer aldrig…”

Kritiserar aktivisterna

Nu riktar programledaren skarp kritik mot personerna som valde att sabotera, då han anser att det utgjorde en fara för Charlotte och Tobias.

– Jag tycker att i det här fallet blev det farligt eftersom det skedde mitt under en dans där en höggravid kvinna är med. Då blir det väldigt viktigt att göra något, och jag önskar att jag hade ingripit tidigare, säger han till tidningen.

STOCKHOLM 20230314 Rickard Sjöberg. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Rickard Sjöberg i Let’s dance. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Rickard tycker att det var dåligt gjort av klimataktiviserna som inte övervägt att Charlotte och Tobias kunde gjort sig illa.

– När man sprider ut pulver på ett dansgolv och Tobias Karlsson och Charlotte Kalla, som är höggravid, dansar, då utsätter man dem för en fara. De kan halka och trilla och göra sig illa. Jag kan tycka att de är ett väldigt dåligt sätt att göra sin röst hörd på, det känns oerhört ogenomtänkt, säger han till Aftonbladet.

Let's dance, Rickard Sjöberg, sabotage, Charlotte Kalla
Foto: Tv4

Läs mer: Anders Bagges starka känslor i Nyhetsmorgon – uppfyllde ALS-sjuke Peters sista önskan

Polis kunde gripa tre personer

Efter händelsen skrev polisen på sin hemsida att de gripit tre personer för skadegörelse.

De skrev inte rakt ut att det handlade om Let’s dance, men hänvisade till ett ”direktsänt tv-program” i Frihamnen där produktionen håller till.

– Polis har varit på plats i Frihamnen med anledning av att tre personer uppges ha stört i sändningen av ett direktsänt tv-program. Polisen har identifierat och hållit förhör med tre personer. I nuläget misstänks de tre för skadegörelse men den brottsrubriceringen kan komma att ändras, skrev polisen på sin hemsida.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Här kan du se klippet på TV4