Tobias Karlssons nya besked om sin framtid i Let's dance – efter omtalade petningen

Tobias Karlssons nya besked om sin framtid i Let’s dance – efter omtalade petningen

Tobias Karlsson petades från sin stora dröm i Let’s dance.

Nu hoppas proffsdansaren att tiden är mogen.

– Jag har förstått att detta är svårt att föreställa sig för många, skriver han.

Tobias Karlsson har länge varit en av de allra största profilerna i TV4:s ”Let’s dance”. 

Proffsdansaren har genom åren lärt massor av kända kvinnor att dansa cha-cha, Paso doble och samba. I programmets tidiga år vann han dessutom hela tävlingen, tillsammans med tv-kocken Tina ”Mat-Tina” Nordström

I våras var han nära att återupprepa bedriften. Tillsammans med OS-hjältinnan och skiddrottningen Charlotte Kalla tog sig Karlsson hela vägen till finalen. 

Men där blev till slut youtubern och komikern Hampus Hedström tillsammans med Ines Stefanescu för svåra.

LÄS MER: Tobias Karlssons stora oro för höggravida Charlotte Kalla – rädslan för stjärnans hälsa: ”Farligt”

Inför avgörandet hyllades Tobias stort av sin danspartner Charlotte. 

– Tobias har betytt allt för mig den här våren. Det har varit lätt till skratt hela tiden, och just att det är hårt arbete gör att det underlättar om man har roligt ihop. Jag har verkligen fått en vän för livet i Tobias, han är helt fantastisk, sa hon i sändningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Charlotte Kalla, Tobias Karlsson
Foto: TV4

Tobias Karlsson har medverkat i nästan alla säsonger av Let’s dance, undantaget något år på 2010-talet. Han har också medverkat i motsvarigheterna till dansshowen i våra nordiska grannländer. 

Ännu har den karismatiske profilen med den tydliga östgötska dialekten inte gett klartecken för medverkan även nästa år. Men förmodligen är det många tv-tittare som hoppas på att få återse veteranen även 2024.

LÄS MER: Charlotte Kalla bryter tystnaden – nya orden om bebisens namn: ”Jag har..”

Samtidigt när Karlsson en dröm. 

Han vill nämligen gärna dansa tillsammans med en man.

– Jag har länge drömt om att göra Let’s dance-resan med en kille. Och då dansa som två män skulle dansa tillsammans. Inte att en av oss skulle ta damens roll, utan utveckla ett helt nytt sätta att förhålla oss till pardansen på. Jag har förstått att detta är svårt att föreställa sig för många, hur det skulle se ut, men efter år av tankar kring detta, är det kristallklart i mitt huvud, skriver han på Instagram, och till magasinet Qx.

Let’s dance har tidigare haft samkönade danspar: År 2020 dansade artisten Andreas Lundstedt med Tobias Bader, och i år var det fotbollsstjärnan Nilla Fischer och Cecilia Ehrling Danermark som bröt ny mark.

Karlssons kritik efter Lundstedts beslut – petningen och rubrikerna

Karlsson riktade hård kritik mot produktionen när det stod klart att uppdraget att få utgöra det första samkönade dansparet gick just till kollegan Bader. Det hela ledde då till stora rubriker i nöjespressen, och det året petades Karlsson ur dansuppställningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Då berättade Tobias Karlsson om sin önskan att få dansa med en man i tävlingen, en idé som han var besviken över hade istället gått till Bader och Lundstedt.

– Nej, det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tobias Karlsson
Tobias Karlsson riktade kritik mot att Andreas Lundstedt fick dansa med en man. Nu svarar Andreas på kritiken. Foto: TV4

Frågan är om tiden nu är mogen. Tobias Karlsson hoppas i alla fall att detta är genomförbart för hans del i Let’s dance i framtiden.

– Jag hade önskat att göra detta med någon som skulle göra det rättvisa och som kanske har ”lite” dans redan i kroppen. En ambassadör för alla pojkar och flickor där ute som fortsatt tror att de inte har lika mycket värde som de som ”haft turen” att födas in i ”normen”. Någon som kan förmedla budskapet att dans behöver inte vara könsbundet eller något sexuellt. Dans kan dansas med vem som helst och behöver inte vara något annat än just DANS.

LÄS MER: Efter samtalen med TV4 – nu slår Andreas Lundstedt tillbaka mot kritiken: “Helt oväsentligt”

Huruvida dansprofilens önskan kommer att bli verklighet i 2024 års Let’s dance står ännu så länge skrivet i stjärnorna. 

Men Tobias drömmer redan om potentiella danspartners.

– Varför inte Darin? Alexander Karim ? Armand Duplantis? André Myhrer? Prins Carl Philip? Möjligheterna är många, skriver han och avslutar med att fråga vad tittarna själva tycker.

https://www.instagram.com/p/CtcLbjXIHWh/

Så, vad tycker du om detta? Vem skulle vara en bra danspartner till Tobias? Skriv gärna en kommentar!