Lill Lindfors om tuffa separationen från Brasse Brännström

Lill Lindfors blev lämnad av kärleken Brasse Brännström.

I ”Renées brygga” berättar hon nu om hur hon hanterade sorgen.

– Den stora insikten är att bli bitter tar väldigt mycket energi från mig, säger hon i programmet.

Lill Lindfors träffade Brasse Brännström på 1970-talet. Det sa ”klick” och artisten valde att lämna sin make. Paret höll sedan ihop i elva år, och Lindfors har tidigare beskrivit tiden som den ”bästa perioden i deras liv”. Men så 1984 valde Brasse Brännström att avsluta förhållande.

Gick i terapi efter separationen från Brasse Brännström

När Lill Lindfors gästar ”Renées brygga” berättar hon om den tuffa tiden som följde.

– Jag gick i terapi. Den stora insikten är att bli bitter tar väldigt mycket energi från mig, säger hon i programmet och berättar att hon gick i så kallad gestaltterapi.

– Jag måste få utrycka ändå det som jag känner. Det måste inte vara mot den personen som har gjort mig illa, utan du kan också i fantasivärlden tänka vad du vill säga.

FOTO: TV4/Renées brygga

Renée Nyberg frågar om ”det räckte” för att ta sig vidare. Lill Lindfors tror det.

– Jag tror alla skulle må bra av att gå i terapi.

Lill Lindfors berättar i programmet att hon i dag är nöjd med sitt liv.

– Det är också när man får distans till saker som har hänt. När man skiljer sig glömmer man de trista stunderna och har glädjen med sig, man kommer ihåg det glada, det som är bra.

Lill Lindfors om Magnus och Brasse: Saknar dem

Den folkkäre skådespelaren Brasse Brännström gick bort i cancer 2014. Året efter somnade även hans parhäst Magnus Härenstam in. De båda har lämnat ett stort tomrum efter sig, och så även för Lill Lindfors.

Foto: Peter Diedrich / SvD / SCANPIX

– Jag saknar dem. Det var människor som var betydelsefulla för mig, sa Lill Lindfors när hon var gäst i ”Hellenius hörna” förra hösten.

– Men det som är roligt är att Magnus och Brasse ändå finns kvar. Det är inte så många människor som finns kvar. Man kan njuta av Brasse och Magnus på tv. Och när jag är borta kanske man kan njuta av oss alla tre tillsammans.

Så starkt att berätta, Lill! Skicka gärna dina styrkekramar till Lill i kommentarsfältet på Facebook.