Magnus Ugglas glädjebesked med dottern Agnes – då sänds duons nya satsning i SVT

De har redan podcasten ”Uggla och Ugglas podcast” ihop. I början av 2024 gör Magnus Uggla och hans dotter Agnes entré i SVT:s tv-tablå.

Nya serien ”Jag och min far” har premiär den 11 januari.

I de sex avsnitten kommer de två att djupdyka i dåtid, nutid och framtid för att försöka reda ut varför 50-talister och 90-talister ser så olika på livet.

Magnus Uggla, 69, är en av Sveriges mest populära artister genom tiderna. Han är också född på 1950-talet. Hans dotter Agnes, 33, är 90-talist.

Enligt många är det just de två generationerna som står längst ifrån varandra när det kommer till livsåskådning.

Det är just med denna premiss far och dotter går in i dokumentärserien ”Jag och min far” som ska börja sändas i SVT i januari.

Magnus Uggla Agnes Uggla ”Jag och min far” SVT
Magnus Uggla och Agnes Uggla i SVT-serien ”Jag och min far”. Foto: SVT/Pressbild

Namnet på programmet anspelar givetvis på den Olle Ljungström-låt som Magnus Uggla tolkade i ”Så mycket bättre” 2012, som kom att bli en del av hans repertoar eftersom det blev en så stor succé.

Det handlar programmet om

I sex 45-minutersavsnitt får tittarna följa Uggla & Uggla på deras jakt efter kunskap om människor. Varför tänker och resonerar vissa på ett sätt, andra på ett helt annat sätt?

Enligt SVT:s programbeskrivning kan vi förvänta oss detta:

Far och dotter går tillbaka i historien och utforskar framtiden, träffar gamla och nya hjältar och besöker platser som varit betydelsefulla för dem själva – eller för någon annan. Med personlighet, humor och respekt söker de perspektiv långt ifrån sina egna, på allt ifrån kärnfamiljen till andlighet, via åldrande & skönhet till emigration, dejting och populärkultur”.

Serien produceras av produktionsbolaget Camp David och har premiär den 11 januari. På bolaget jobbar för övrigt Magnus fru Louse ”Lolo” Uggla. Dottern Agnes jobbade faktiskt där ett tag också – hon har gått i sin mors fotspår och arbetat som reklamare.

Magnus och Agnes har sedan tidigare podcasten ”Uggla och Ugglas podcast” där de enligt programbeskrivningen ”pratar om absolut ingenting”.

Magnus Ugglas andra barn

Magnus och Lolo har varit gifta sedan 1990 och har utöver dottern Agnes även en son vid namn Ruben, 27, ihop. Han är animatör och illustratör och har faktiskt illustrerat barnboken ”Frasse och den magiska brygden” som hans pappa har skrivit.

Magnus har även dottern Emelie, 44, tillsammans med fotomodellen Ann Furelid. Emelie har i sin tur två döttrar, Salka och Sisi, med skådespelaren Sverrir Gudnason. I dag är hon däremot förlovad med komikern Nisse Hallberg.

Wow, det ska bli så roligt att se ert program på SVT efter nyår.

Vi hoppas att det blir en riktig tittarsuccé.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev