Foto: TV4

Marie Göranzon sjuk – ställer in tv-medverkan: ”Krya på dig”

Marie Göranzon tvingas avstå sin tv-medverkan i ”Malou efter tio”.
Den folkkära Dramatenstjärnan ersattes av prisade författaren Klas Östergren.
– Krya på dig, säger programledaren Malou von Sivers i TV4.

Marie Göranzon, 79, är den folkkära skådespelaren som på senare år också blivit en stor tv-profil i TV4:s förmiddagsprogram ”Malou efter tio”.

Den frispråkiga Dramatenstjärnan, som inte räds att säga vad hon tycker och tänker om samtiden och därför blivit omåttligt populär bland tittarna, ingår där i den så kallade ”Perspektivpanelen”. Ett inslag som brukar återkomma varje vecka, och där deltagarna diskuterar vardagliga och allmänna saker.

Foto: TV4/Youtube

Häromveckan vädrade Göranzon sitt starka missnöje mot hur politikerna hanterat förlossningskrisen på landets olika sjukhus.

– Man blir vansinnig, och tänker vad är det som har hänt? Jag födde barn, är 40-talist, och det föddes hur mycket barn som helst på 60-talet. Man fick ligga en vecka, hade samma barnmorska. Alla mina kompisar som jag har pratat med, detta är då inga privatsjukhus utan vanliga sjukhus, vi fick ligga en vecka och så hade vi samma barnmorska. Nu har jag visserligen fött barn på juldagen, av någon anledning var det bara jag den dagen på Karolinska. Men jag undrar bara, vad är det som har hänt? Är det så att man har mindre pengar? Det finns ju ingen förklaring vad det är. Jag tycker det är oförskämt, sade Marie Göranzon i TV4 då.

Klas Östergren ersätter sjuk Göranzon i TV4

På torsdagen skulle Göranzon som vanligt ha medverkat i ”Malou efter tio” – men skådespelaren lyste med sin frånvaro. I sändningen förklarade programledaren Malou von Sivers, 68, att Göranzon tvingats ställa in på grund av förkylning.

LÄS MER: Marie Göranzons uppgörelse med maken Jan Malmsjö

– Krya på dig Marie Göranzon som förhoppningsvis ligger i sängen och tittar på oss nu, hon är förkyld och tyckte inte det passade sig att sitta här och snörvla. Det var klokt, säger Malou von Sivers.

Därför hade programmet bjudit in en helt ny gäst – prisade författaren och tidigare Akademiledamoten Klas Östergren, 66.

– Men då har vi fått, för första gången, det är lite premiär att vi har fått en man här, säger Malou von Sivers i programmet.

Hon konstaterar att panelen annars alltid bestått av kvinnor.

– Oerhört hedrande att få vara med i detta experiment, säger Klas Östergren.

Premiär för manlig gäst i Malous panel: ”Många tittare har frågat”

Litteraturkritikern och biträdande kulturchefen på Dagens Nyheter, Åsa Beckman, skämtade då om Östergrens roll i panelen.

– Du vet att på dammiddagar, när mannen i huset kommer hem, då brukar man säga att han får vara med och ”sitta karl” ett tag, säger Beckman i en skämtsam ton.

Malou von Sivers konstaterar å sin sida att tittarna genom åren hört av sig och önskat att panelen ska bjuda in just en manlig deltagare.

– Många tittare har frågat, ”varför kan ni aldrig släppa in en man?”. Så nu har vi gjort det. Så nu får du leva upp till det, säger Malou skämtsamt till Östergren.

På Instagram meddelar TV4 att de hoppas att Göranzon kryar på sig, och att hon kan medverka som vanligt nästa vecka.

”Malou efter tio” sänds vardagar klockan 10.00 i TV4.

Marie Göranzon. Foto: TV4/Youtube

Vi önskar Marie Göranzon ett snabbt tillfriskande! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna underbara skådespelare och friska fläkt på vår Facebook-sida!