David Hellenius framtidsbeslut om tittarfavoriten i TV4 – folkkäre programledaren berättar nu

Av med masken!
Här är första bilden från nya säsongen av Masked Singer Sverige.

Satsningen ”Masked Singer Sverige” var en outforskad värld när programledaren David Hellenius välkomnade tittarna till underhållningsprogrammet förra året.

Showen sändes på bästa sändningstid på lördagarna och fick en kanonstart med över två miljoner tittare i premiäravsnittet.

För Hellenius som lämnat över ”Let’s dance” till Petra Mede och David Lindgren, var detta en stor lättnad.

– Personligen är jag både glad och lättad. Att ta steget och lämna tryggheten i Let’s Dance efter 15 år var såklart nervöst men jag längtade verkligen efter en ny utmaning. För mig är Masked Singer oemotståndlig stor underhållning och att både kritiker och tittare håller med är helt underbart! säger David Hellenius.

När tv-galan Kristallen skulle prisa årets bästa underhållningsprogram i svensk tv ifjol gick priset till just ”Masked Singer Sverige”. Succén var total.

Efter att Idol-profilen Anders Bagge ställt upp bakom en av maskerna i programmet, stod det också klart att han i år tävlar i Melodifestivalen.

Anders Bagge, Pernilla Wahlgren
Foto: TV4

Bagge var efteråt glad över att ha sagt ja till Masked Singer Sverige.

– Så här i efterhand är jag sjukt glad och stolt över mig själv, och det är det som var viktigt för mig. Den här björnen har gått ut ur sitt ide, sade Bagge då till Aftonbladet.

I tidigare intervju med Nöjeslivet har Anders tidigare berättat att han ibland tänkt att satsa på en sångkarriär, men att det funnits ett stort hinder.

 Jag ville bli artist när jag var ung. Jag uppträdde och fick en panikattack och kände att ”det här vill jag aldrig göra mer”. Då gick jag tillbaka och tänkte vad jag ville göra istället, då jag älskar musik, har han tidigare sagt.

Senare i år gör han alltså Melodifestivaldebut.

– En superlåt! Den heter ”Bigger Than The Universe” och är en riktig, riktig feel good-låt. Man kommer tycka att det känns bra in i själen, in i hjärtat. Så att, nu är det väl bara kläderna kvar här och sen lite dans på det, har Bagge tidigare berättat via Melodifestivalens sociala medier.

Första bilden på nya säsongen av Masked Singer Sverige

Efter den stora succén med Masked Singer Sverige är det kanske inte så märkligt att TV4 sedan en tid gett klartecken för en andra säsong av programserien.

Och ska man tro David Hellenius nya bild på Instagram, så verkar det som om hela juryn som medverkade även förra säsongen blir intakt. En leende Hellenius poserar här med manusförfattaren och skådespelaren Felix Herngren, komikern och skådespelaren Nour El Refai, och artisterna Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Samtliga fanns med även i den första omgången för att gissa vilka svenska kändisar som dolde sig bakom maskerna i musikprogrammet.

– Första mötet, andra säsongen av Masked singer Sverige, skriver David Hellenius på Instagram.

Visst ser vi fram emot en ny säsong av Masked Singer? Skriv gärna en kommentar!

Foto: Stefan Jerrevång / TT