Efter kritiken – stora förändringen i Masked Singer: ”Vi kommer att…”

”Masked singer” är tillbaka i TV4. Men allt blir sig inte likt för tittarna.

Ett par förändringar är att vänta i storsatsningen, skriver Expressen.

Efter att ha gjort braksuccé i flera länder kom ”Masked Singer” till Sverige och TV4 förra våren.

I programmet, som går ut på att välkända personer klär ut sig i masker och tävlar i en sångtävling medan tittarna får gissa vilka som döljer sig bakom, var det till slut ”Godisautomaten” Daniel Norberg som tog hem segern.

Första säsongen av showen nådde höga tittarsiffror, fick mycket beröm och vann även Kristallen som ”årets underhållningsprogram”.

Men ”Masked Singer” fick också en hel del kritik. Bland annat reagerade många av Nöjeslivets läsare på att juryn tog för stor plats och överröstade kändisarna som medverkar.

Ledtrådar i Masked Singer. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Förändringar i ”Masked Singer”

När andra säsongen av den uppmärksammade sångtävlingen har premiär i kanalen under fredagen, är mycket också sig likt.

Precis som ifjol är det mycket hemlighetsmakeri kring vilka deltagare som kommer att medverka, och precis som ifjol är David Hellenius programledare. Kvartetten i panelen är också densamma – bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai.

Men det finns också en del förändringar. Bland annat har TV4 agerat för att ge kändisarna mer utrymme. Detta i form av efterprogrammet ”Unmasked singer” med Arantxa Alvarez, där de utslagna deltagarna får prata om sina upplevelser.

– Vi kommer att beta igenom alla ledtrådar, avslöja lite fler hemligheter och vi bjuder även på lite så ”exclusive behind the scene”-material, säger Arantxa Alvarez till Expressen.

LÄS MER: Masked Singer 2022: Ledtrådar, TV-tider och deltagare

Anders Bagge i Masked Singer

Bland annat kommer fjolårets deltagare ”Björnen”, Anders Bagge, att gästa efterprogrammet. Även fjolårsvinnaren Daniel Norberg väntas dyka upp i ett avsnitt framöver.

Utöver detta berättar Arantxa Alvarez att vissa personer som panelen har gissat på, men som visat sig vara felaktiga, kan komma att dyka upp.

– Vi har ju teknologi, vi kan ju ringa upp. Så definitivt att vi kommer att få med fler personer i programmet än man tror från början, säger Arantxa Alvarez.

Bland övriga nyheter finns bland annat momentet ”Hemliga väskan”, där panelen får låsa in sina första gissningar.

Ser du fram emot en ny säsong av Masked singer? Tycker du att det är bra att deltagarna får mer utrymme än ifjol? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare för att säga din åsikt!