Därför blixtinkallas Jenny Strömstedt till Nyhetsmorgon – beslutet med kanalen

Nyhetsmorgon är programmet som sparkar igång alla förmiddagar i veckan och bjuder tittarna på mängder av aktuella ämnen.

Nyligen meddelade Jenny Strömstedt att hon får hoppa in under dagen, detta efter att en kollega insjuknat.

På förmiddagarna bänkar sig enormt många svenskar framför Nyhetsmorgon och programmet har genom åren kommit att bli en frukostrutin för tusentals människor.

I programmet tas tittaren med på en guidning genom nyhetsdagen och ämnena kan handla om allt från nyhetshändelser i världen till matrecept och trender.

Några av de som brukar leda programmet är Jenny Alversjö, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Maria Forsblom, Soraya Lavasani, Martin Järborg, Rania Shemoun Olsson, Thomas Ritter, Sofia Geite och Anders Pihlblad.

Även om programledarna tenderar att hoppa in för varandra ibland och byta dagar så brukar de ha mer eller mindre fasta scheman för när de jobbar.

Jenny Strömstedt hoppar in för kollegan

Jenny Strömstedt brukar till exempel vanligtvis styra programmet på egen hand under lördagar. Men nu under torsdagsförmiddagen kommer hon att få hoppa in för en kollega.

På torsdagar brukar Nyhetsmorgon startas av Sofia Geite tillsammans med antingen Anders Pihlblad eller Thomas Ritter. Senare, vid 10-tiden, brukar programledarna byta av varandra.

På sin Instagram så meddelade Jenny Strömstedt nyligen att hon kommer att hoppa in och jobba för en kollega som blivit sjuk under torsdagen. Hon ska kliva in i studion vid klockan 10-bytet tillsammans med Martin Järborg.

För någon blev sjuk, så jag och Järborg hänger där vid ”Nymo två” som det kallas mellan tio och tolv, det ska bli roligt”, säger Jenny i en story på Instagram.

Oklart vem som blivit sjuk

Vem det är av programledarna som blivit sjuk berättar hon inte. Men det Soraya Lavasani jobbade tillsammans med Martin förra veckan, så det skulle kunna röra sig om henne.

Kollar man närmare på Sorayas Instagram så tycks det som att hon var ute på galej igår, vilket i så fall skulle kunna förklara hennes frånvaro i dag. Men det låter vi vara osagt.

Ni är alla så härliga programledare i Nyhetsmorgon! Tack för att ni håller oss sällskap varje morgon!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev