Stenhårda tittarkritiken efter hyllningskonserten för Abba – därför sågas SVT:s beslut: ”Platt fall”

Under lördagskvällen hyllades Abba på bästa sändningstid i SVT – det var nämligen på dagen 50 år sedan de vann ”Eurovision Song Contest” med låten ”Waterloo”.

Tittarna tyckte däremot att kanalen hade fattat några riktigt märkliga beslut för konserten.

Hyllar man deras låtskatt på det här viset… Synd SVT, ni har haft all tid i världen att göra ett oförglömligt program”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

För exakt 50 år sedan charmade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad hela Europa med sin dunderklassiker ”Waterloo”.

Den stora milstolpen uppmärksammades av SVT – det är särskilt speciellt med tanke på att ”Eurovision Song Contest” arrangeras i Sverige i år – som hade planerat en hyllningskonsert på Cirkus i Stockholm under lördagen.

Det såldes in som ”En fest för Abba”.

Det visades arkivbilder och videoklipp samt tidiga intervjuer med de fyra artisterna.

Kända musiker som Oscar Zia, Molly Sandén, Seinabo Sey, Maja Francis, Isabella Lundgren, The High Society, The Tallest Man on Earth, Rennie Mirro, Karl Dyall, Maja Ivarsson Christer Sjögren, Albin Lee Meldau, The Soundtrack of Our Lives, Maia Hirasawa och Mapei hade bjudits in för att uppträda.

Så tyckte tittarna om showen

En sak som många tittare tyckte var märkligt – och som de var kritiska till – var att de fyra medlemmarna i Abba inte ens var på plats under kvällen. Några tyckte att de inte behövde sjunga, men de borde i alla fall vara på Cirkus för att ta emot folkets jubel.

Dessutom undrade folk över SVT:s val av artister på konserten. Några tyckte att det fanns ett par tveksamma namn bland de som uppträdde – artister som enligt deras tycke inte var ”tillräckligt kända”.

Fantastiskt bra. Men blev många artister som inte hamnade rätt i låtvalen tyvärr… lät mer som karaoke”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Relativt bra, men jag saknade många svenska artister som kunde livat upp lite bättre. Sen skulle de ju kommit alla 4 i slutet och visat upp sig och tagit emot enorma applåder. Det fattar jag inte att de inte kunde komma, inte sjunga utan enbart stå och glänsa. Tänk vad publiken där på Cirkus hade blivit lyckliga och även vi som kollade på tv”, uttrycker en annan.

Bara 1 STORT FEL, de skulle kommit i slutet och visat upp sig bara. Vilken grej det hade blivit både för publiken och även för oss hemma, vilka applåder de skulle fått och vilken känsla för speciellt publiken där. Synd att det inte blev så”, skriver en tredje.

”Hade all tid i världen”

Många uppspelta tittare blev alltså lite blåsta på konfekten. De tyckte inte att hyllningen i sig var tillräckligt värdig Abba.

Så besviken. Var detta ”Sveriges artistelit”? En kväll som hade kunnat bli magisk blev bara platt fall. Karaokeversioner av toppenlåtar. Molly och Oscar var de enda som höll lite kvalitet”, kommenterar en fjärde.

Det är inget fel på låtarna men har ni inte pengar nog att bjuda in fler artister som har växt upp med ABBA under dessa 50 år? Tyckte det var för många artister som jag inte hade en aning om. Varför göra om så många låtar? Hyllar man deras låtskatt på det här viset… Synd SVT, ni har haft all tid i världen att göra ett oförglömligt program“, skriver en person.

Hur bra som helst! Hade önskat att fler av våra ”stora” stjärnor hade medverkat. De är så många, som för det första har ABBA att tacka, men som är så stora stjärnor i sig. Ledin, Strömstedt, Glenmark, Körberg och Sjöholm. Men som sagt en jättebra show!”, tycker en annan.

Vad tycker du om hyllningskonserten för Abba?

Gör din röst hörd i kommentarsfältet. Gilla-markera och dela gärna artisten också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev