Stora finalbluffen i Sveriges mästerkock – fusket som tittarna inte fick se: ”Det är verkligen…”

Tess Medina vann ”Sveriges mästerkock” efter att ha gjort en grym finaltävling. Nu berättar hon någonting som avslöjar hur finalupplägget egentligen såg ut.

– Vi fick veta innehållet i korgen liksom och att det var det vi hade att jobba med, säger hon till Hänt.

Det blev en rafflande final mellan två starka kvinnor i ”Sveriges mästerkock”: 29-åriga Tess Medina ställdes mot Josefine Freij, 40.

Den förstnämnda vann hela tävlingen efter att ha lagat en gudomligt välsmakande och utseendemässigt förstklassig måltid.

– Jag såg precis programmet och det svartnade nästan lite för ögonen, för man blev så himla glad. Jag minns inte ens att reagerade på det där sättet. Det var helt fantastiskt så klart, eufori rakt igenom, säger Tess till Nöjeslivet.

Spelades in i december

Tittarna fick se finalen först under onsdagen, men avsnittet spelades egentligen in redan i början av december. Hon har behållit sin hemlighet för sig själv, men den närmaste familjen har vetat om att hon vann ”Sveriges mästerkock”.

– Nu när jag ser tillbaka så är jag väldigt stolt över hur jag tajmade allting. Jag hade hjärnkoll på vad jag skulle göra, vilket kändes väldigt tryggt.

Det är spännande att hon säger att hon hade hjärnkoll – för det är exakt vad den stora finalbluffen handlar om.

Det var faktiskt Tess själv som avslöjade det hela för sajten Hänt.

I finalutmaningen fick hon och Josefine varsin korg med förbestämda ingredienser som de var tvungna att använda för att skapa en förrätt, en varmrätt och en dessert.

Finalkorg Mästerkocken
Finalkorgarna i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Men de fick inte korgarna precis innan tävlingen, vilket många tittare kanske tror. Faktum är att de hade en hel helg på sig att förbereda sina rätter.

– Vi fick de här korgarna innan helgen och jag bara kände såhär ”gud, det är verkligen såhär tonfisk, kalv, kaviar, löjrom”. Vi fick veta innehållet i korgen liksom och att det var det vi hade att jobba med. Vi fick inte addera något eller så, sjukt svårt, säger hon till Hänt.

Josefine hann inte öva

Eftersom det var så speciella råvaror – och eftersom de hade ett krav på sig att använda rånjärnet som fanns i korgen – behövde deltagarna lite tid på sig att öva.

– Jag började klura och sedan bjöd jag en kompis på middag som tyckte det var gott och sedan gällde det bara att hitta en bra uppläggning egentligen, säger Tess.

Det gick onekligen bra för henne.

Däremot var det lite svårare för motståndaren Josefine att fokusera under helgen inför tävlingen.

– När jag åkte hem då till helgen så var ju jag med mina barn så det fanns inte mycket tid att förbereda mig. Men det var ju inte anledningen till att hon vann. Hon vann ju för att hon gjorde en grym final, säger hon.

Vilken final av ”Sveriges mästerkock”, tråkigt att det är slut nu. Stort grattis till Tess!

Tack för den här säsongen Mischa, Tommy och Tom – och alla andra som ligger bakom detta otroliga program!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev