Tittarna rasar efter inslaget i Nyhetsmorgon – nu kräver folket förändring: ”Snälla tänk på…”

Flera tittare har riktat kritik mot TV4:s Nyhetsmorgon med anledning av innehållet som de visar.

Därför rasar nu folk mot programmet.

På förmiddagarna bänkar sig enormt många svenskar framför Nyhetsmorgon och programmet har genom åren kommit att bli en frukostrutin för tusentals människor.

I programmet tas tittaren med på en guidning genom nyhetsdagen och ämnena kan handla om allt mellan himmel och jord.

Nyhetsmorgon har varit en riktig tittarsuccé sedan starten den 14 september 1992, då programmet hette ”Gomorron”.

Några av de som brukar leda programmet är Jenny Alversjö, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Maria Forsblom, Soraya Lavasani, Martin Järborg, Rania Shemoun Olsson, Thomas Ritter, Sofia Geite och Anders Pihlblad.

Tittarnas reaktioner på innehållet

Inför söndagens sändning av Nyhetsmorgon så postade kanalen ett inlägg på Instagram där de som vanligt presenterar dagens agenda och programledaren, som den morgonen var Jenny Alversjö.

Men flera tittare har reagerat på innehållet i programmet och menar att de visar allt för mycket krig, samt att de inte är objektiva i sin rapportering. Detta med tanke på den senaste tidens utveckling mellan Israel och Iran. Flera tittare reagerar också över att Nyhetsmorgon inte rapporterade om att man gripit misstänka för dödsskjutningen i Skärholmen.

Ni bidrar till krigshets! Polarisering och spekulationer med indirekta önskningar om upptrappning för att öka medial spänning. Det mest radikala nu är att prata fredsstrategie. Och vad hände med Skärholmen?”, skriver en person i kommentarerna.

Krig och elände som vanligt. Räcker det inte att ta upp det i nyheterna, måste man älta det i hela programmet?!”, skriver en annan.

Hej Jenny! Jag gillar sig som programledare men snälla kan Nyhetsmorgon vara ärliga och berätta att detta inte är något som bara kommer out of the blue. Detta är en svar mot Israels attacker mot Iran. Israel har ingen äganderätt till självförsvar. Även muslimska länder har det. Snälla tänk på att vara objektiva när ni rapporterar”, skriver en tredje person.

Nyhetsmorgon, Jenny Alversjö
Foto: TV4

Vad tänker du om Nyhetsmorgons innehåll och rapportering? Skriv gärna dina tankar i en kommentar på Facebook!