Lasse Kronér rasade i vikt – nya bilderna visar sanslösa förvandlingen

Lasse Kronér rasade fullkomligt i vikt efter att ha gjort en stor förändring i sin vardag.
De nya bilderna på folkkäre stjärnan från allsången på Tjolöholms slott avslöjar förvandlingen.

Lasse Kronér blir allsångsledare i sommar!

Den glada nyheten nådde svenska folket tidigare i veckan. Då kunde ”Doobidoo”-programledaren bekräfta sitt nya sommarjobb: ”Lasse på Slottet” som är en nysatsning på Tjolöholms slott i Fjärås i norra Halland. Med start 1 juli och varje måndag till 5 augusti, leder Kronér allsången som gästas av flera folkkära artister.

I skrivande stund är bland andra Kalle Moraeus, Jessica Andersson, Gunilla Backman, LaGaylia Frasier, Andreas Johnson, Anders Ekborg, Frida Öhrn och Tommy Nilsson klara som gästartister för arrangemanget.

Lasse Kronérs nya drag – startar allsång på Tjolöholms slott

Kronér själv är förväntansfull inför sommarens storsatsning på scen.

– Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot det hur mycket som helst, säger Kronér till Nöjeslivet.

– Den här föreställningen kommer bli jäkligt rolig att göra. Tjolöholms slott är en plats som jag varit på sen i början på min karriär. Jag har gjort väldigt mycket grejer där, och när de ringde och frågade mig så var det nästan en självklarhet att ta detta, säger Kronér.

Han har själv fått sy ihop gästlistan – och han hoppas publiken kommer gilla vad de ska få se.

– Sen är det roligt att jag får bestämma vilka artister vi får ha. Nu ringer jag ihop den ur min telefonbok. Kompanjonerna jag har i detta, de vill naturligtvis att vi ska gå ut med allting och säga: ”då kommer den och då kommer den” för att sälja biljetter. Men jag är inte så intresserad av det. Jag är mer intresserad av att vi ska skapa en föreställning som inte är så förutsägbar. Man ska inte veta vilka som kommer, vad som händer. Man ska veta att man går på någonting som heter ”Lasse på Slottet” och sen är det fyllt av överraskningar. Ena veckan kan man veta varenda artist som kommer, andra veckan har du ingen aning. Då kan det stå artister som är från min telefonbok men som är långväga gäster. Det kan vara nära gäster också.

Lasse Kronérs glädje över nya bilderna från slottet: ”Svinsnyggt”

Lasse Kronér är också nöjd med de nya bilderna som tagits i samband med offentliggörandet av ”Lasse på Slottet”.

– Vi kommer hålla crème de la crème-nivå på artisteriet. Vi kommer hålla crème de la crème på bandet, allt som sker, hur vi byggt det, platsen … allting. Det bildmaterialet vi har gjort är svinsnyggt. Jag tror aldrig jag har sett snyggare affisch än den vi gjort! säger Kronér.

Bilderna visar en strålande glad Lasse.

Artikeln fortsätter under bilden.

De nya bilderna bekräftar också hur Lasse rasat i vikt, någonting han flera gånger berättat om. Redan 2017 bestämde sig Lasse för att lägga om sin kost – och gick då från 143 kilo till 86 kilo.

– Jag åt måltider som bestod av 120 gram protein, 40 gram kolhydrater och 20 gram fett. Det är inte svårare än så. Det funkar på varenda kropp i hela världen, sade Lasse i en intervju med Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20100818 Lasse Kronér, programledare och musiker som är aktuell med sjätte omgången av "Doobidoo" Foto:Leif R Jansson/TT
STOCKHOLM 20100818 Lasse Kronér, programledare och musiker som är aktuell med sjätte omgången av ”Doobidoo” Foto:Leif R Jansson/TT

Under coronapandemin beslöt han sig också för att träna annorlunda, vilket fick honom att må bättre, och han är glad för att han la om sin livsstil.

– I början hatade jag det men när jag väl fick in rutinen. Nu har det blivit ett gift. Jag mår inte bra om jag inte tränar, sade han då till Allas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

Samtidigt var han nyligen med om någonting annat som utmanade kroppen rejält. I fjol medverkade Kronér nämligen i Kanal 5:s tuffa realityserie ”The Island” – och det var en oerhört utmanande tid för de folkkära kändisarna.

I radioprogrammet ”P4 Extra – Gästen” berättade Lasse efteråt om den tuffa inspelningsperioden där han rasade i vikt.

– Ön var förödande, för när du inte får något under lång tid. När du inte får någonting, för jag åt ju en cassavabit och typ en halv fisk på tre veckor. Vad som hände sen när man kommer hem och väger 79-80 kilo så tar kroppen åt sig och det var jättesvårt att få den kurvan att sluta för kroppen tänker ju att ”han är dum i huvudet, jag måste hjälpa honom”, sa Lasse Kronér till P4 Extra.

Nu strålar alltså Lasse igen – och ser fram emot en allsångssommar i Halland!

Lasse Kronér. Foto: Press/Werecki pr
Lasse Kronér. Foto: Press/Werecki pr

Så bra jobbat Lasse, vi är glada för din skull. Du är en sann stjärna för oss!

Fakta: Lasse på Slottet – Allsång på Tjolöholms Slott sommaren 2024

Med Lasse Kronér.
1 juli Tommy Nilsson, Solid Gospel, hemlig gäst. Tema: Låtar vi alla kan
8 juli Jessica Andersson och hemlig gäst. Tema: Schlager
15 juli Gunilla Backman, Anders Ekborg och hemlig gäst. Tema: Musikal
22 juli Andreas Johnson och hemlig gäst. Tema: Odödliga låtar
29 juli LaGaylia Fraizer och hemlig gäst. Tema: Covers
5 augusti Frida Öhrn, Kalle Moraeus och hemlig gäst. Tema: Den svenska visskatten

Fler artister väntas presenteras under våren. Biljetter via tjoloholm.se och westpointevent.se.