Foto: Fredrik Sandberg, TT/TV4, Youtube

Fina budskapet i Dagny Carlssons dödsannons – folkkära bloggaren blev 109 år

Dagny Carlsson somnade in tidigare i vår, 109 år gammal.
I dödsannonsen för den folkkära bloggaren och tv-personligheten lämnades ett fint och viktigt budskap.
Som också låg henne varmt om hjärtat.

Dagny Carlsson, 109, valde att testamentera sin lägenhet till Cancerfonden – en organisation som låg henne varmt om hjärtat.

Detta lät hon meddela i oktober 2021 via sin blogg.

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning, sade Dagny i sin egen blogg.

Frågan engagerade dessutom Dagny på ett personligt plan, efter makens bortgång.

– Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många flera ska gå samma öde till mötes.

LÄS MER: Varma hyllningarna till Dagny Carlsson – efter 109-åringens generösa gåva till Cancerfonden: ”Så rar”

Dagny Carlsson blev 109 år – viktiga budskapet i dödsannonsen

Torsdagen den 24 mars i år somnade Dagny Carlsson in. Hon blev 109 år gammal, men fick faktiskt fira sin 110-årsdag i förskott tillsammans med vänner och bekanta en tid dessförinnan. Hon skulle ha fyllt år den 8 maj.

På fredagen begravs den mycket omtyckta och folkkära blogg- och tv-profilen. Det framgår i den dödsannons som infördes i Dagens Nyheter tidigare i våras.

Där fanns också ett budskap som verkligen låg Dagny varmt om hjärtat: ”Istället för blommor, tänk gärna på Cancerfonden”.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, här fotograferad i samband med nomineringen i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan 2016. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, här fotograferad i samband med nomineringen i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan 2016. Foto: Fredrik Sandberg / TT

En kvinna med ett varmt hjärta som vi aldrig glömmer. Tack för all inspiration under åren, underbara Dagny. Vila i frid.