Oscar Magnussons gripande hyllning till pappa Sven-Erik – därför vill han vara med i Allsång på Skansen

Äntligen har det blivit dags för Sven-Ingvars att inta scenen i Allsång på Skansen. Nu delar Oscar Magnusson med sig av hur det känns att kliva upp på Sollidenscenen igen, och om tankarna kring fina hyllningen till pappa Sven-Erik Magnusson som ägt rum där.

Tisdagar mitt i sommaren innebär inte bara sol, härligt ljusa kvällar och väldoftande blommor.

Det är också Allsång på Skansen som står på schemat, och i flera veckor under de varmaste månaderna sprider några av våra mest folkkära artister glädje på Sollidenscenen.

I år är det ingen mindre än Pernilla Wahlgren som intagit rollen som programledare, efter att Sanna Nielsen valde att frånsäga sig uppdraget efter förra sommaren.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Allsång på Skansen Bildtext: Pernilla Wahlgren Foto: Morgan Norman/SVT

Och under tisdagen har det blivit dags för bland annat Sven-Ingvars att stämma upp till skönsång tillsammans med publiken.

De är ett av Sveriges mest uppskattade dansband genom tiderna, och meritlistan kan göras lång.

Med låtar som ”Fröken Fräken””Två mörka ögon” och ”Sommar och sol” har de gjort ett stort avtryck och letat sig in i många människors hjärtan genom åren.

Läs mer: Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om skräckfyllda misstaget – felsteget som tittarna missade: ”Kommer bli lynchad”

”Anor och minnen från svunna tider”

Sedan Sven-Erik Magnussons tragiska död 2017 är det sonen Oscar Magnusson tagit över som frontman för bandet.

Och just Allsång på Skansen har blivit väldigt speciell plats, där Oscar fått hylla sin far rejält.

– Vi har varit med två-tre gånger sedan pappa gick bort. Det året han gick bort var det bara jag och gitarristen här. Sedan var vi här hela bandet för något år sedan och tidigare har vi varit med också. Men ja, det är liksom en scen med anor och minnen från svunna tider. Det är alltid speciellt, så är det ju, säger han till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20170704 Oscar Magnusson sjunger hyllning till sin far Sven-Erik Magnusson under Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Foto: Erik Simander / TT
Oscar Magnusson sjunger hyllning till sin far Sven-Erik Magnusson under Allsång på Skansen 2017. Foto: Erik Simander / TT

Hyllningen till Sven-Erik Magnusson

2017 framförde Oscar Magnusson och gitarristen Staffan Ernestam en avskalad och känslosam hyllning till Sven-Erik på Sollidenscenen, bara månader efter hans död.

Hur var det att göra den hyllningen till din pappa?

– Fint, och jag tyckte nog att det var på sin plats. Om man pratar “allsång” så besitter ju Sven-Ingvars en låtkatalog som nästan i sig är ett allsångshäfte liksom. Det var väl ett slags tillfälle, precis i början av resan med Sven-Ingvars, för oss och mig att förmedla att den här låtskatten ska vi vårda. Den ska få leva kvar även om vi släpper nytt. Jag tänker även för Skansens del, och SVT och allt, en chans att säga tack för all musik och alla tillfällen. Så det var fint, berättar han för Nöjeslivet.

Sven-Erik Magnusson
Foto: Leif R Jansson / TT

Läs mer: Oscar Magnussons nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Det kommer…”

Sven-Ingvars i Allsång på Skansen

Att nu återigen få ta plats på scenen under tisdagskvällen är helt klart något som bandet ser mycket fram emot.

Oscar Magnusson berättar att det alltid är lika härligt.

– Underbart. Det är en sån, ja man vågar väl inte gå och hoppas på att de ska ringa, men nästan! Jo men det gör man. Och så ringer det och vanligtvis kanske man behöver kolla lite grann, men här säger man bara ja. Det är liksom sommaren reducerat till dess essens, säger han.