Foto: Youtube/TT

Så avgörs Tommy Nilssons framtid i ”Diggiloo” – bekräftar spelet i kulisserna publiken inte får se

Ny musik på svenska – redan i år.
Tommy Nilsson bekräftar nu spännande planerna för framtiden.
Samtidigt öppnar artisten upp om spelet bakom kulisserna i ”Diggiloo”.
– Det är inte riktigt upp till mig, säger han till Nöjeslivet.

Tommy Nilsson är ständigt aktuell. Den 63-årige sångaren, som inledde sin karriär i rockbandet Horizont i slutet på 1970-talet och senare i Easy Action, har framför allt rönt stora framgångar som soloartist.

År 1987 kom det stora genombrottet med ”Allt som jag känner” i duett med Tone Norum och två år senare vann han Melodifestivalen med ”En dag”. 1994 blev sedan hans ”Öppna din dörr” utsedd till årets låt på Svensktoppen, och allt sedan dess har det rullat på.

Nyligen var Nilsson högaktuell ute på vägarna, med en stor julturné. Under i stort sett hela november och december turnerade stjärnan med 20-årsjubilerande konceptet ”I juletid”. Detta tillsammans med musikerna Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Magnus Johansson, Tommy Nilsson och Marcos Ubeda ger sig ut på julturnén "I juletid" tillsammans med premiär 11 november. Foto: Press/Werecki PR
Magnus Johansson, Tommy Nilsson och Marcos Ubeda ger sig ut på julturnén ”I juletid” tillsammans med premiär 11 november. Foto: Press/Werecki PR

Tommy Nilsson om premiären på vita duken: ”Jättekul”

Dessutom är Nilsson också bioaktuell. Artisten har nämligen begått skådespelardebut.

Detta i den svenska dramathrillern ”Syndabocken” som skildrar svensk lotterisvindlare på Malta.

– Jättekul att få vara med i en ganska stor produktion ändå. Jag har spelat teater och musikal men aldrig filmat förut. Så det var en ny erfarenhet. Att få göra det då med väldigt bra människor, både skådisar och regissören Axel Petersen som är väldigt bra helt enkelt. Sköna idéer. Det var skitkul att få vara med på det, säger Tommy Nilsson till Nöjeslivet.

Då kan Tommy Nilsson göra comeback i Diggiloo

Men det är förstås på scenen som vi är som mest vana vid att se Nilsson. Han har bland annat medverkat på den stora ”Diggiloo”-turnén vid tre tillfällen: 2017, 2018 och 2021.

Nu öppnar ”En dag”-sångaren upp för fler turnéer med familjeshowen som startades av bland andra Lasse Holm en gång i tiden.

Artikeln fortsätter under bilden.

NYKÖPING 20120303 Lasse Holm pratar i mobilen under Melodifestivalen 2012 Andra chansen i Rosvalla Nyköping Eventcenter. Foto: Janerik Henriksson/TT
NYKÖPING 20120303 Lasse Holm pratar i mobilen under Melodifestivalen 2012 Andra chansen i Rosvalla Nyköping Eventcenter. Foto: Janerik Henriksson/TT

Samtidigt berättar han också hur det brukar gå till bakom kulisserna.

– Det är inte riktigt upp till mig förstås. Utan snarare ”Diggiloo”-produktionen själva. Jag har varit med tre gånger tror jag. Men om det passar någon sommar och de tycker att det är kul att man är med, är det klart, säger Tommy Nilsson och fortsätter:

– Det är skitkul och ett bra sommarjobb. Sveriges bästa sommarjobb, som Jessica Andersson brukar säga.

Till sommaren 2024 kommer Nilsson dock inte att medverka vid ”Diggiloo”-turnén. Detta står klart sedan produktionen nyligen avslöjat vilka som blir årets artister. I den uppställningen ingår bland andra ”Så mycket bättre”-aktuelle Dogge Doggelito, Idol-vinnaren Cimberly Wanyonyi, Anders Bagge och Elisa Lindström med flera.

Tommy Nilsson bekräftar planerna på nya albumet: ”På svenska”

Men för Tommy Nilsson är det just musiken som han kommer att lägga krutet på i år.

Artisten bekräftar nu nämligen att han är i full färd att spela in ny musik.

– Jag håller just på och skriver ny musik, vi har en platta att spela in nästa år (läs: 2024, reds anm.) i mars, säger han till Nöjeslivet.

Blir det på svenska eller engelska? 

– På svenska. Jag ska försöka gå tillbaka till att liksom göra en platta. Jag försökte anamma det här projektet som varit nu ett tag, att man släpper låtar. Men det känns verkligen inte som jag. Man släpper en låt, och om inte radion spelar den låten är det ”pfft”. Då blir det ingenting av den. Vem får höra den? Ingen. Tja, det är Spotify då. Men nu ska jag göra en platta med någon slags röd tråd och spela in den, som man gjorde förr, säger Nilsson.

Vet du vad det blir för tema? 

– Jag har väl gått ifrån… Jag skriver ju mer och mer om hur man ser på allt som sker runtomkring en. Man har egna funderingar. Kanske lite andliga funderingar. Hur vi är mot varandra, säger Nilsson och fortsätter:

– Den röda tråden blir framför allt att hålla ihop det musikaliskt med ett band och musiker som jag jobbat med, och vill spela med. Göra som man gjorde förr, man sitter i en studio. ”Vad ska vi göra? Jag har en idé”. Vi börjar där. Att få musicera ihop. Det är ensamt nuförtiden, man sitter hemma med sin jävla dator och skickar filer. Ingen spelar tillsammans. Det ska jag ändra på nu.

Vi säger stort lycka till med inspelningarna, Tommy!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev