Foto: Youtube

Tommy Nilsson får sällskap på scen av Berit från publiken – när hon tar ton kan stjärnan inte dölja sin förvåning

Tommy Nilsson överraskades totalt av konsertbesökaren som klev upp på scenen.
Plötsligt stod han sida vid sida med Berit Andersson – som ville sjunga en av stjärnans mest klassiska låtar tillsammans med honom.
Resultatet? Oförglömligt.
– Det blev ju jättebra, säger Nilsson till Nöjeslivet.

Artisten Tommy Nilsson är under vintern 2023 högaktuell med 20-årsjubilerande turnén ”I juletid” – en konsertshow som kommer till flera platser i landet för att sprida julstämning. Nilsson har sällskap av rutinerade musikerna Magnus Johansson och Marcos Ubeda.

Artikeln fortsätter under bilden.

Magnus Johansson, Tommy Nilsson och Marcos Ubeda ger sig ut på julturnén "I juletid" tillsammans med premiär 11 november. Foto: Press/Werecki PR
Magnus Johansson, Tommy Nilsson och Marcos Ubeda ger sig ut på julturnén ”I juletid” tillsammans med premiär 11 november. Foto: Press/Werecki PR

2021 turnerade Tommy Nilsson i kyrkor under senare delen av året. Då besökte artisten bland annat Bergs kyrka – och där skedde någonting mycket minnesvärt.

På plats fanns bland annat Berit Andersson tillsammans med dottern. Efter att coronapandemin så sakteliga börjat släppa greppet om våra offentliga rum, slog de sig ned i kyrkbänkarna för att äntligen få njuta av levande musik.

Konsertbesökaren Berit överraskar Tommy Nilsson på scen

Deras förväntningar var skyhöga inför konserten. Samtidigt som Berit länge gått och närt en dröm.

– I alla tider har jag skämtat och sagt, tänk att få göra en duett med Tommy Nilsson, för jag älskar hans röst! Han har en så kraftig röst och kan ta i på ett sätt som är fantastiskt, sade Berit då, till Nöjeslivet.

Sagt och gjort – dottern hade bakom kulisserna ordnat så att Berit av Nilsson själv ombads komma upp på scenen och sjunga duett med honom. Detta till tonerna av hans klassiker ”Allt som jag känner”.

Men inte kunde Tommy Nilsson då ana att kvinnan ur publiken skulle komma att bjuda på ett oförglömligt ögonblick. Artisten blev verkligen tagen av hennes insats, vilket man kan se i klippet (se nedan).

Artikeln fortsätter under videoklippet. 

Vilken kväll! I alla år har jag har haft EN önskan, och det är att få sjunga duett med Tommy Nilsson ! Ikväll gick den drömmen i uppfyllelse! Sååå fantastiskt roligt!! Svävar…

Posted by Berit Andersson on Friday, October 8, 2021

”Blev jättebra”

Tommy Nilsson är i dag nöjd och tacksam över duetten med Berit, då den kommer på tal.

– Det händer ibland att någon säger ”jag vill sjunga, kan inte jag få sjunga?”. I det här fallet var det ju dottern då som tog kontakt med mig. ”Det är min mammas högsta dröm, hon kan sjunga jättebra”. Ibland får man bara känna att ja, det kommer bli skitbra. Och det blev det ju, jättebra, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

– Vi gjorde ”Allt som jag känner”. När jag jobbar i kyrkor brukar jag ofta ha med mig den lokala kören, och det är alltid någon där som man kan sjunga duett med.

Berit – som tidigare bland annat medverkat i TV4:s 1990-talsunderhållning ”Sikta mot stjärnorna” – var lycklig efteråt. Tommy Nilsson är nämligen en stor favorit i hennes bok.

– Jag har alltid tyckt bra om honom. Han verkar lättsam, sen vet man ju att det kan vara bara för att det är tv. Men han var ännu trevligare än jag trodde i verkligheten. Han var så ödmjuk, humoristisk och bjöd in mig. Det kändes jättebra. Han var verkligen jätteödmjuk, sade hon då.

Därför älskar Tommy Nilsson att sjunga i kyrkor

Tommy Nilsson har på senare år verkligen omfamnat kyrkorummet som konsertlokal.

– Grejen är att jag gjorde 40 kyrkor i våras. Jag kommer ha gjort 90 kyrkor eller något sånt, i år (2023). Och jag vet inte hur det blivit så, men det är rätt mysigt att vara i kyrkans rum. Religiös eller inte, så är det ju en fin konsertlokal, säger han.

Han fortsätter:

– Sen tänker jag att, så som det ser ut nu ute i världen med all oro och knasigt som händer, så tror jag att människor vill komma till något som man känner igen. Det känns lite tryggt ändå, att komma tillsammans och framför allt runt jul. Lyssna på lite musik, då kanske man sitter och funderar lite. Hur det ska bli nästa år… Med elräkningen och krig och elände. Det är mycket nu alltså. Jag tror att julen som tradition, oavsett om man är troende eller inte, fyller en funktion där man kan känna att det är som det alltid har varit. Jag tror folk behöver såna saker att hålla sig i, ibland.

Här kan man se när Tommy Nilsson överraskas av Berits oväntade duettsuccé i Bergs kyrka 2021:

Så bra! Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar Tommys och Berits oväntade duett.

Turnéplan: ”I Juletid” 20-årsjubileum 2023

11 november Förslövs kyrka

12 november Verums kyrka

13 november Trelleborg, S:t Nicolai kyrka

14 november Borrby kyrka

15 november S:a Rörums kyrka

16 november Fleninge kyrka

17 november Hjärnarps kyrka

18 november Rönneslövs kyrka

19 november Åstorp, Kulturhuset Björnen

20 november Asmundstorp, Asmundstorps Kyrka – EXTRAINSATT!

21 november Eslövs kyrka

22 november Hässleholm Kulturhus

23 november Höganäs församling

24 november Kinna kyrka

25 november Mörrums kyrka

26 november Göteborg, Annedalskyrkan

29 november Västra Karaby kyrka

30 november Gnosjö Missionskyrka

1 december Falkenberg, Vinbergs kyrka

2 december Malmbäcks kyrka

3 december Ulricehamn, Stenbocksskolans Aula

6 december Kungsäter kyrka

7 december Kville kyrka

8 december Marstrands Havshotell

9 december Kisa kyrka

10 december Vrigstads kyrka

11 december Höreda kyrka

12 december Linköping, Equimeniakyrkan

13 december Skänninge, Vårfrukyrkan

14 december Vimmerby kyrka

15 december Grängesberg, Cassels Konserthus

16 december Ovansjö kyrka

17 december Vara, Konserthus

18 december Mariestad, Ullervads kyrka –EXTRAINSATT!

19 december Nora, Nora Kyrka – EXTRAINSATT

20 december Hällefors, Hällefors kyrka – EXTRAINSATT!

21 december Sorunda kyrka

22 december Norrtälje kyrka

Fotnot: Biljetter via mtlive.se.