SVT:s nyhetsankare kan inte sluta skratta – när Lars Lerins son tar över showen i direktsändning

Vilken underbar kupp!

Här tar Lars Lerins och ”Junior” Marques Lerins son Rafael över showen totalt i SVT:s ”Aktuellt”.

Det var i onsdagens direktsända nyheter klockan 21 i SVT1 som den folkkäre författaren Lars Lerin fanns med på videolänk.

Detta förstås med anledning av att han tidigare på dagen utsetts till årets julvärd av just SVT.

Med sig hade han sin make Manoel ”Junior” Marques Lerin som ofta brukar synas också i Lerins tv-program. Dessutom ville även ena sonen Rafael, 5 år, vara med. Han hade lämpligt nog tagit plats i Lars famn.

Det som sedan utspelade sig var en intervju fylld av glädje och skratt i det annars ofta väldigt allvarstyngda nyhetsprogrammet ”Aktuellt”. Programledarna Jon Nilsson och Nike Nylander, som är vana vid att intervjua makthavare och ministrar om alltifrån kriminalpolitik till coronaviruset, kunde inte hålla sig för skratt när Rafael tog över showen totalt.

Foto: SVT

Programledarna försökte med flera frågor om julvärdskapet till Lerin under sändningen – och nästintill varje gång ville Rafael ha ett ord med i pappa Lars svar!

Och en massa skratt.

Foto: SVT

– Rafael tog över totalt, och Junior blir ju ursur på det där, men jag tyckte det var lite festligt ändå, säger Lars efter den lite annorlunda ”Aktuellt”-sändningen och skrattar.

För Nöjeslivet berättar den folkkära konstnären att han också kommer få sällskap av maken Junior under julaftonssändningen om exakt 35 dagar. Men de båda sönerna får stanna hemma.

– Vi kommer prata på Facetime med barnen då, säger Lars Lerin och förklarar att han inte är ledsen över att behöva vara på annan plats än barnen just på julaftonen.

– Nej det tycker jag inte spelar sån roll. Det är bara en kväll, vi kan ha julafton en annan dag. Vi tar och firar julafton dagen innan eller dagen efter, så det blir festligt ändå.

Lars Lerins familj blev fast i Brasilien på grund av pandemin

Lars Lerin har under året varit ifrån maken Junior och barnen Rafael och Gabriel. Efter en resa till Brasilien åkte Lars hem till Värmland, men sedan stängdes världen ner. Och Junior blev fast med barnen i Sydamerika.

LÄS MER: Lars Lerins tacktal till svenska folket – efter hyllningarna

– Det var tre månader och det var tråkigt just med barnen, att en inte kan prata med dem på plats, så tappar de svenska språket. Det var lite sorgligt, men det tog de igen sen när de kom hem igen, säger Lars Lerin.

När resten av familjen var fast i Brasilien ägnade konstnären stor del av tillvaron åt att arbeta. Samtidigt har han levt med en oro för viruset och pandemiutvecklingen.

– Jag fick tillfälle att jobba skapligt mycket. En var så chockad med corona, och det var så nytt att man hade den där skräcken med hur allt skulle bli. Om man överhuvudtaget skulle klara sig, säger Lars Lerin.

Mammans påverkan på Lars Lerin: ”Vi pratar i telefon varje dag”

I ett pressmeddelande från SVT förklarade han också vilken inverkan hans mamma haft på beslutet att tacka ja till julvärdskapet. Hon tittar mycket på tv, berättar Lars, och när de ses är de noggranna med att följa myndigheternas rekommendationer.

– Hon är gammal och ligger på äldreboende och kan inte röra sig nästan. Men jag pratar med henne varje dag i telefon och hälsar på en gång i veckan. Då smiter jag in på en altandörr med handsprit. Sen sitter jag där i dörren och så pratar vi.

Se det underbara klippet från SVT:s ”Aktuellt”-sändning här:

Julvärden inleder julaftonssändningen klockan 14.55 på julafton 24 december direkt i SVT1 och på SVT Play.

Skriv gärna en trevlig kommentar och önska Lars lycka till med julvärdskapet!