Därför sätter SVT munkavle på Magnus Carlsson – stoppas inför stora Mellofinalen: ”En helt annan…”

Den stora finalen står för dörren och snart kan vi kora en vinnare av Melodifestivalen 2024.

Men innan det stora avgörandet sker ett spel bakom kulisserna.

Under lördagens genrep uppträdde Magnus Carlsson tillsammans med Linda Bengtzing för en nostalgisk mellanakt.

Men nu bekräftar stjärnan att han tvingats hålla tyst om en hemlighet – för SVT:s skull.

Under flera veckor har vi undrat och funderat.

Vi har fått se akter som Gunilla Persson och Fröken Snusk ta plats på den stora scenen i hopp om att få bli vinnare av årets Melodifestival.

Men efter ett rafflande kval stod det klart att de båda fick vinka adjö till publiken och tävlingen då Jay Smith och Annika Wickihalder tog sig direkt till final.

Nu är det istället tolv andra akter som gör sig redo för att ta plats på stora scenen i Stockholm i hopp om att de just blir den akt som tar hem hela tävlingen.

Men inför det stora avgörandet pågår i skrivande stund enorma förberedelser och SVT har satt munkavle på flera inblandade.

STOCKHOLM 20180724 Artisten Magnus Carlsson i Allsång på Skansen 2018. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 20180724 Artisten Magnus Carlsson i Allsång på Skansen 2018. Foto: Maja Suslin / TT

Under lördagen var det nämligen dags för Melodifestivalens genrep där tusentals personer hade samlats på plats för att ta del av melloyran.

På plats fanns bland andra folkkära artisterna Magnus Carlsson och Linda Bengtzing som uppträdde med ett nostalgiskt medley med deras största hits.

Men deras mellanakt kommer resten av svenska folket inte få ta del av.

Magnus Carlsson tvingas hålla tyst om SVT:s hemlighet

Magnus Carlsson berättar på sin Instagram att deras mellanakt enbart utfördes då kvällens mellanakt ska hållas hemlig in i det sista.

”I år blev det mellofinal direkt för min del, utan att ens tävla! Skämt åsido… På dagens genrep gjorde jag och Linda mellanakten inför en fullsatt Friends Arena. Det blev en nedslimmad version av den vi gjorde ”på riktigt” förra året. Kvällens mellanakt, som TV-sänds, blir dock en helt annan”, skriver han i ett inlägg på sin Instagram och fortsätter:

”Jag vet vad, men SVT vill hålla det hemligt in i det sista – kul tycker jag! Självklart passade jag på att ge en lyckospark till Danny, Marcus & Martinus, killarna i Medina och alla de andra artisterna jag sprang på i korridorerna under min snabbvisit. Det kan nog bli en riktigt spännande finalkväll”, avslutar han inlägget.

I kommentarsfältet är det många som gläds åt att Magnus och Linda uppträdde, men önskade att de själva hade varit på plats och fått se deras show.

”Hade hellre sett er ikväll”, skriver en person.

Men många skriver också att de är förväntansfulla inför den överraskning som väntar.

Så tråkigt att vi inte får se er i finalen Magnus och Linda, men vi är säkra på att ni gav publiken på genrepet en riktig show!

Vem hoppas ni ta hem hela Melodifestivalen 2024? Diskutera gärna på vår Facebooksida.