Foto: TV4

Levin Larsson i tårar efter segern i Farmen 2024 – det ska han göra för vinstpengarna

Levin Larsson är vinnare av ”Farmen” 2024.
Det står klart efter finaldramat under söndagkvällen.
– Nu ska jag köpa min egen farm, säger han.

Vilken finaldramatik det blev i årets sista avsnitt av ”Farmen”.

Efter en spännande kamp på ”Tinget” stod det klart att Fredrik Trygg Kummetz och Tim Mäklin föll precis på målsnöret. I stället kvalificerade sig Levin Larsson och Cornelia Nordensson för den stora finalkampen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

För Cornelia innebar detta att hon tagit sig hela vägen till en andra Farmen-final. När hon medverkade i programmet för tio år sen kom hon på andra plats.

Nu ställdes hon mot Levin i en finalkamp som delades upp i två delar.

Först skulle deltagarna tävla i ”Borren” – en utmaning som gick ut på att finalisterna skulle memorera och borra hål i en träskiva. Den som skulle lyckas bäst fick sen också en tidsfördel i slutkampen.

Efter en jämn första kamp hade Levin något bättre resultat än Cornelia, och fick därmed starta den andra omgången lite före konkurrenten.

I del två av finalen fick finalisterna först svara på tre kunskapsfrågor rörande sin tid på ”Farmen”. Därefter fortsatte slutstriden med att finalisterna skulle laga en hink med hål i, för att slutligen avgöras genom att bygga en vattenbana.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Efter en högdramatisk uppgörelse avgjordes det hela till slut med byggandet av vattenbanan.

Där lyckades Levin bäst – och tog till slut hem spelet.

Levin Larssons tårar efter vinsten i Farmen 2024

Inför finalkampen ställde programledaren Anna Brolin frågan vad finalisterna skulle göra för vinstsumman på en halv miljon kronor.

– Det är solklart, och det är att jag skulle köpa mina föräldrars gård, så att jag skulle få min egen lilla farm, säger Levin i programmet.

Efter finaldramatiken stod det alltså också klart att det blev just han som tog hem titeln.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Jag har vunnit och jag mår så jävla bra! Fyfan, vad gött! säger han i programmet och fortsätter:

– Jag ska köpa mig en gård nu. Jag ska ha min egen jävla farm. Jag har vunnit, jag har vunnit! Jag kan säga det hur många gånger som helst för jag förstår inte.

När Levin ringde sitt första samtal hem för att berätta för sin mamma att han vunnit hela tävlingen brast det. Farmen-vinnaren torkade segertårarna från sina kinder samtidigt som han berättade de glada nyheterna för mamma som blev först med att gratulera.

– Nu jävlar har jag min revansch. Det är här är topp det sjukaste jag varit med om i hela mitt liv, säger Levin i programmet.

– Stort, stort grattis Levin, du fick din revansch! säger Anna Brolin.

Cornelias ord efter andra finalförlusten

För Cornelia Nordensson innebar detta ett andra raka nederlag i finalen av Farmen. Även i ”Farmen”-säsongen 2014 nådde hon hela vägen till final, och även då blev det silver. Hon omfamnade Levin och gratulerade honom till segern efteråt.

– Ja… Jag får nog nöja mig med att vara bäst på att vara tvåa, och det är faktiskt inte så skamligt det heller. Men det hade varit väldigt skönt att vinna, jag skulle ljuga om jag sa annat. Men jag vill också säga att Levin är så otroligt värd den här vinsten. Han är och lever Farmen, både på utsidan av det här spelet och här inne, säger Cornelia i programmet.

Efteråt uppstod vilt firande när de övriga, tidigare deltagarna återkom till finalavsnittet för att hylla vinnaren på plats. Även programledare Anna Brolin och mentorn Hans Wincent fanns förstås på plats vid den segerrusiga avslutningen.

Foto: TV4

Stort grattis, Levin och bra kämpat, Cornelia!

Vad tycker du om Farmen 2024 och finalen? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev