Farmen-Fredrik Trygg Kummetz nya stenhårda utspel – sanningen om Per efter uttåget: ”Allt där inne är ett spel”

Redan under inspelningarna rådde hätsk stämning mellan ”Farmen”-profilerna Fredrik Trygg Kummetz och Per Renström.

Nu en tid senare uttalar sig de båda om relationen, och hur försoningen tycks vara långt ifrån möjlig.

”Han borde inte ta så illa upp”, skriver Farmen-Fredrik i ett mejl till Nöjeslivet.

För de som har följt ”Farmen” sedan start har knappast undgått hur pakter har skapats och dramatik mellan de olika grupperna har satt sina spår.

”Farmen”-Per som ingår i den såkallade sekten har gjort allt i sin makt för att slå ut medlemmarna ut pakten där Farmen-Fredrik ingår.

Men på målsnöret föll en av seriens allra största tittarfavoriter – när det var dags att testa deltagarna på grödor.

När de skulle namnge tio olika grödor som gömdes under dukar, tog Per helt fel på en av gårdens vanligaste grönsaker och förlorade mot Tim.

I efterhand berättar Per om känslorna kring att ha åkt ut, och hur han nu önskar att han hade lagt mer tid på att plugga på just grödor.

– Jag hade en riktigt tung tid där inne på ”Farmen” och jag tog gärna de här större uppdragen som tog mycket tid, som att bygga saker och så där. När man kom in på kvällen så var man rätt så trött, så då hade man ingen lust att sitta och läsa. Många andra hade ju en vecka eller två på ”Torpet” där de inte hade så mycket att göra. Där de hade tid att läsa, sitta och plugga och titta i landet, säger han till Nöjeslivet.

Istället fick tittarna se hur Tim kunde återförenas med de andra på gården, och framförallt omfamnas av vännen Fredrik.

Farmen-Pers Renströms relation med Fredrik i dag

Men någon spirande vänskap mellan Per och Fredrik tycks inte gro efter inspelningarna.

För Nöjeslivet berättar Farmen-Per att han fick en annan uppfattning av Fredrik efter att ha sett programmet själv.

Under inspelningarna tyckte han att allting var bra mellan dem, men idag ser han annorlunda på sin rivals ”falska spel”.

– Han och jag pratade ganska mycket. Nu när man ser programmet ser man ju hur falsk han var, men när man träffade honom live var han rätt rolig att hänga med. Han hade mycket hyss för sig, säger Per till Nöjeslivet.

Per Renström Farmen
Foto: TV4

Att Fredrik dessutom talat illa om Per i intervjuer, har gjort att relationen i dag är annorlunda jämfört med under inspelningarna.

Bland annat beskrev Fredrik sin konkurrent Per som någon som ”bott under en sten”.

– Perre. Han med det stripiga, grå skägget. Han leker läcker och tror att han är en alfahane, men alla – med någorlunda klar syn – kan se att det bara är någon som bott under en stor sten i typ 50 år. Grå tröja. Grått långt hår. Grå shorts – och grå, långa naglar. Han skulle inte behöva anstränga sig för att vinna VM i att vara långsam. När vi pratade kände jag inte att han hade så mycket att säga, sa han i en tidigare intervju med sajten Hänt.

Det är bland annat det uttalandet som gjort att Farmen-Per i dag inte ser en anledning att försonas.

– Det är väl liksom efter (inspelningen) som han sänkt mig ordentligt i en del artiklar. Så det är inte så jävla roligt. Det känns ju som att det var lite onödigt av honom att göra det. Det är vad det är, säger han till Nöjeslivet.

Farmen-Fredriks nya uttalande om Per

Och läget tycks vara precis detsamma för Farmen-Fredrik.

När han nås av Pers uttalande berättar han sin syn på hur deras relation förändrats.

”Vi fick en bra start första veckan. Efter det spelade vi mot varandra hela resan, så det blev naturligt att vi inte var så nära då även om vi kunde garva och snacka lite här och där. Allt där inne är ett spel och det är tv, vi sa att vi skulle dra på lite extra vilket vi båda gjorde”, skriver han i ett mejl till Nöjeslivet.

Fredrik Trygg Kummetz
Foto: TV4

Fredrik förtydligar att han ändå trots allt inte har något emot Per.

”Jag har inget emot Perre, han kan säga vad han vill om mig och jag skulle bara garva åt det. Den jargongen tyckte jag vi hade sen dag ett”, skriver han.

Kring sina egna hårda uttalanden om Per, har Farmen-Fredrik bara en sak att säga till sin tidigare rival.

”Han borde inte ta så illa upp om man säger något till någon tidning, men han är djurgårdare och dom är ganska lättkränkta så det ligger i deras natur”, skriver han.

Och att få se sin bästa vän Tim gå vidare medan Per åkte ur, innebar en hel del glädje för Fredrik.

”Självklart finns en stor skadeglädje med i det hela! Vi har spelat mot sekten som varit vår stora match sen väldigt tidigt in i säsongen. Det är över två månader vi pratar om. För tre veckor sedan när Jennifer åkte ut så var det bara jag och Tim kvar, mot dom som var fem stycken”, skriver han.

Det finns helt klart mycket att säga om rivaliteten mellan Per och Fredrik. Vi hoppas att ni en dag kan försonas.

Sprid gärna artikeln vidare så fler blir uppdaterade kring det allra senaste kring Farmen 2024.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.