Levins seger i Farmen glöms bort av tittarna i morgon – därför hoppades TV4 att Fredrik skulle vinna

Att Levin vann ”Farmen” 2024 var helt rätt – men också ganska tråkigt. Det förmodar jag att TV4 också tyckte.

Det var nog många i produktionen som höll sina tummar för Fredrik. Folk hade kommit ihåg en sådan kontroversiell segrare.

Nu dröjer det inte länge förrän Levin är bortglömd.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Ännu en ”Farmen”-säsong är tillända. Och vilken säsong sen!

Synd bara att folk kommer glömma bort den så snabbt. Anledningen till det? Att Levin Larsson, 30, vann.

Läs mer: Farmen-Fredrik rasade i vikt under inspelningarna – så ser tv-profilen ut i dag 

Missförstå mig rätt här. Levin är absolut en värdig vinnare. Han är kunnig, stark, klarar av att sköta gården och djuren själv, har vunnit flera tvekamper på tinggolvet och har ändå skött det sociala spelet helt okej.

Han har varit för svår för de andra att slå ut helt enkelt. Han förtjänar på ett sätt att vinna.

Levin Larsson
Årets vinnare, Levin Larsson. Foto: TV4

Men han är i ärlighetens namn rätt tråkig. Intetsägande. Inte någon profil som man känner att man kommer att minnas.

Risken att han glöms bort av tittarna redan i morgon är överhängande.

”Minns du latmasken Fredrik?”

I stället heter årets stora profiler Fredrik, Per och i viss mån även Jennifer. Det är dessa tre som burit ”Farmen” i år. De har skapat drama, de har vunnit minnesvärda segrar i tinget, de har paktat och fulat sig, skrikit, svurit och låtsats vara sjuka för att slippa jobba.

De har gjort saker och sagt saker som vi som älskar ”Farmen” kommer att ta med oss framöver. Det har inte Levin gjort.

Minns du latmasken Fredrik som ”sjukskrev sig” under sin egen storbondevecka?”.

Ja, han var en riktig galning! Men vem var det egentligen som vann det året?”.

Det är precis så det kommer låta framöver. Levin har nämligen tagit sig igenom tävlingen utan att göra så stort väsen av sig.

Eftersom han inledde på ”Torpet” och inte kom in i den riktiga tävlingen förrän ett par veckor innan finalen skulle äga rum hade hälften av startfältet redan åkt hem. Under tiden han var på ”Torpet” var han dessutom säkrad och kunde inte åka ut. Tycka vad man vill om det.

Levins väg till finalveckan och segern var ganska mycket enklare än exempelvis Pers.

Produktionen puttade bort Per

Tittarfavoriten Per Renström, 57, blev vald till flera ting när ”Paktens” medlemmar hade beslutat sig för att få ut honom. De lyckades inte. Han vann tävling efter tävling.

Dessutom hade han – kändes det som – produktionen emot sig flera gånger. Bland annat när han skulle väljas till storbonde av Anna, men då fick reda på att det inte skulle finnas någon storbonde på gården just den veckan.

När han väl var storbonde under finalveckan riskerade han att bli vald som andrakämpe i tvekampen (någonting man som storbonde aldrig gör i vanliga fall). Givetvis valde Tim att möta honom också… och då fick Per inte ens välja gren, som andrakämpen brukar få göra.

– Reglerna har ju inte varit lätta för oss att följa. Regelverket har böjts och det har varit twister både hit och dit åt alla håll. Det är svårt, sa Per till Nöjeslivet för några dagar sedan.

– Det är överspelat nu, men det är tråkigt att man inte vet förutsättningarna från början. Det är många twister som drabbat mig tycker jag. När Anna hade valt mig till storbonde skulle vi inte ha någon storbonde den veckan. Det var många smågrejer som jag tyckte var lite tråkiga. Det kanske var så att ”Sekten” hade blivit för stor om de hade kört de vanliga reglerna, fortsatte han.

Jag vet att flera har haft samma känsla. Att produktionen av någon oförklarlig anledning inte ville att Per skulle vinna. Det kändes som att han blev motarbetad.

Folk älskar att hata Fredrik

Men då fanns det en annan person som TV4 borde vilja ”lobba” för i finalen. Om de nu ändå hade möjligheten att styra tävlingar och ändra regler så att en specifik deltagare till slut åkte ut så borde de kunna styra finalveckan så att Fredrik skulle ha bättre chans att vinna. Han är trots allt årets mest kontroversiella och utskällda deltagare.

Folk älskar att hata honom.

Fredrik Trygg Kummetz
Fredrik Trygg Kummetz i ”Farmen”. Foto: TV4

Han provocerar och driver folk till vansinne. Säga vad man vill om hans strategi, hans fusk och fulspel. Men han är lätt att komma ihåg i alla fall.

Tittarna hade kommit ihåg den här ”Farmen”-säsongen om Fredrik hade vunnit. Det hade blivit något värt att lägga på minnet. Det borde ha varit TV4:s högsta önskan att ha en så pass färgstark slutsegrare.

Även Per hade varit en solklart minnesvärd guldmedaljör. Ungefär 95 procent av alla som sett programmet i år hoppades väl att han skulle ta hem det.

Ber folk att gå vidare med sina liv

I stället blev det nu andrahandsvalet Levin som gick hem med halvmiljonen. Han som folk började heja på när Per åkte ut, för att han var den mest reko personen kvar på gården.

Likväl den tråkigaste och mest intetsägande. Hans insatser i tävlingen glöms bort av många redan i morgon.

Det hjälper inte heller att TV4 väljer att dra igång nya säsongen av ”Robinson” bara ett par minuter efter att Levin försvunnit ur rutan för gott.

Det är som att de ber folk ska gå vidare med sina liv. Hade Fredrik eller Per vunnit hade svenskarna åtminstone haft någonting att prata med kollegorna om vid kaffeautomaten på jobbet i morgon.

Grattis till segern, Levin. Du var den starkaste farmaren av alla som var kvar och du kunde verkligen sköta gården på egen hand.

Vad tycker ni om ”Farmen”-säsongen? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev