Foto: SVT

Marianne Mörck hyllas stort – efter sina starka ord i SVT:s Skavlan: ”Fin människa”

Marianne Mörck öppnade upp sig för Fredrik Skavlan i SVT.
Nu hyllas den folkkära skådespelaren av svenska folket – efter sina känslosamma berättelser på bästa sändningstid.
”Vilken härlig person, bjuder helt och hållet på sig själv”, skriver en av Nöjeslivets läsare efter att ha sett programmet.

Skådespelaren och operasångerskan Marianne Mörck, aktuell med sin självbiografi, gästade fredagens avsnitt av SVT:s ”Skavlan”.

Då bjöds tittarna på skratt, allvar och massor av härlig energi. Mörck, 72, pratade bland annat öppenhjärtigt om sin härliga ungdomskärlek i Storbritannien.

I programmet berättade Mörck, 72, även om sitt sista möte med sin adoptivpappa. Den omtyckta skådespelaren berättar hur hon på sjukhuset sjöng en melodi för sin far – ”Jag har hört om en stad ovan molnen” – vilken hon återgav i programmet med några känslosamma toner direkt från hjärtat.

– Det gjorde jag för pappa, och han somnade in precis under det där. Det känns så skönt att jag fick vara nära honom i slutet, fast jag inte kände honom liksom, sade Mörck till programledaren Fredrik Skavlan.

Marianne Mörcks ord berör svenska folket

Intervjun berörde verkligen svenska folket. Många av tittarna har hört av sig via Nöjeslivets Facebook-sida för att uttrycka sin uppskattning för Marianne Mörcks medverkan i programmet.

”Underbara Marianne du bjuder på dig själv jag bara älskar att få skratta. Så fint gjort av dig för din pappa på hans dödsbädd”, skriver en tittare på Nöjeslivets Facebook-sida.

Många läsare vill nu passa på att hylla Marianne för sin öppenhjärtighet.

”Vilken härlig person, bjuder helt och hållet på sig själv!”, skriver en nöjd tittare.

Foto: SVT

”Förstår inte men så fort denna kvinna syns i media blir jag så glad och glad”, skriver en annan tittare.

”Älskar Marianne Mörk du är så härligt du får en att skratta”, skriver en tredje.

Många läsare lyfter även fram flera av Mörcks personlighetsdrag.

”Inga diva fasoner där inte”, skriver en nöjd tittare.

”Så mänsklig och älsklig i vår verklighet”, skriver en annan tittare.

”Jättesynd att Skavlan slutar”

På måndagsförmiddagen hade inlägget på Nöjeslivets Facebook-sida fått hundratals kommentarer där den övervägande delen av positiva. Även till programledaren Fredrik Skavlans insats i fredags. Den norske tv-profilen som efter årets säsong slutar med sin populära talkshow.

”Så otroligt bra. Hela programmet med Skavlan var toppen. Tycker det är jättesynd att Skavlan slutar. Han har varit fantastisk på att hitta intressanta, roliga och spännande personer som man ibland aldrig har hört talas om”, skriver en tittare.

”Ser alltid Skavlan men denna kväll med denna härliga Marianne var något utöver det vanliga. Hon är så härlig att lyssna på och se hennes inlevelse när hon berättar”, skriver en annan läsare.

”Fin människa tycker jag!”, skriver en tittare om Marianne Mörck.

Foto: SVT

Vad tycker du om Marianne Mörcks medverkan i ”Skavlan”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!