Därför stoppas Sven-Ingvars från ”På spåret” – SVT bekräftar nobben efter stora succén

Tv-tittarna hyllade Sven-Ingvars efter succén i ”På spåret”.
Men i höst snuvas tittarna på konfekten.
SVT har nu presenterat ersättarna.

Dans- och rockbandet Sven-Ingvars resa mot toppen startade redan i mitten på 1950-talet i trakterna kring värmländska Grums.

I höst är de högaktuella med turnén ”Personligt” med start i Stockholm den 5 oktober och final i Karlskrona den 16 december. Dessutom kommer de fortsätta turnén i vår från och med mitten på februari. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Sven-Ingvars
Foto: SVT

– Vi har, så att säga, längtat efter att spela med mindre bokstäver och låta musiken vara det den är. För oss är det en slags sinnlig jakt på innebörden av uttrycket – i det lilla bor det stora, säger Oscar Magnusson, säger sångaren Oscar Magnusson i ett uttalande. 

Detta innebär också att de inte kommer att medverka i höstens, förinspelade ”På spåret”. I förfjol gjorde bandet succé som ett av husbanden i den populära frågesporten.

– Det är en ära att gästa På spåret, ett fantastiskt program som förenar generationer, inte olikt det Sven Ingvars gjort genom åren, sade sångaren Oscar Magnusson då, i samband med att bandet presenterades i På spåret.

Hyllades stort av tittarna

Efteråt hyllades Sven-Ingvars stort av tittarna, när tusentals läsare valde att hylla bandets insats via Nöjeslivets Facebook-sida.

– Jag hade inte hört ”nya” Sven-Ingvars innan ni var med i ”På spåret” igår, men OJ vad bra ni var! Och Oscar är en väldigt duktig musiker och sångare, även om han inte låter som sin legendariske far, skrev en lyrisk tv-tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

– Håller verkligen med dom är så bra, och sonen har axlat pappas mantel med den äran, skriver en annan nöjd tittare.

Men när SVT i förra veckan presenterade husbanden som är klara för den nya säsongen av programmet fanns Sven-Ingvars, precis som 2022, inte med i laguppställningen.

Byter ut husbanden i ”På spåret” – 2023 års uppställning

Orsaken är att SVT sedan petningen av ständiga och populära husbandet Augustifamiljen 2019 byter ut detsamma flera gånger per säsong. Så har skett ända sedan dess, och kommer alltså fortsätta även i år.

I stället kommer programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström få sällskap av följande husband under säsongen:

Program 1–3: Jill & the Johnsons

Program 4–6: Kaah

Program 7–9: Johnossi

Program 10–13: Infinite Mass

Dessutom kommer flera gästartister dyka upp under säsongens gång, bland andra Alba August och Miriam Bryant.

”På spåret” har premiär fredag 3 november klockan 20.00 i SVT1.