Så ändras ”Fråga doktorn” – efter SVT:s nya beslut

SVT har tagit ett nytt beslut om ”Fråga doktorn”.

Efter oron för coronaviruset sänder kanalen nu extra, skriver Aftonbladet.

”Fråga doktorn” brukar spelas in i SVT:s studio i Umeå för att sedan sändas under måndagskvällarna.

Suzanne Axell
Suzanne Axell, programledare i ”Fråga doktorn”. Pressbild/foto: Johanna Norin

Men nu, i spåren av det nya coronaviruset covid-19 och tittarnas oro inför detta, har SVT fattat ett nytt beslut, skriver Aftonbladet.

Public service-bolaget väljer nu att direktsända ”Fråga doktorn” nu på måndag – så att tittarna ska kunna skicka in så många och så aktuella frågor om viruset som möjligt. Programmet visas på måndag klockan 18.45 i SVT1 och i SVT Play.

LÄS MER: Fråga doktorn-Suzanne: Så är min relation till 107-åriga Dagny

Enligt doktor Karin Granberg är det bra för programmets del att det kan sändas direkt i tv – eftersom det då blir mer aktuellt. SVT kommer också att ha med en psykolog i studion för att kunna besvara frågor.

Programledaren Susanne Axell får numera sällskap av Karin Granberg i programmet. Foto: Moa Frygell /SVT

– Det är många oroliga tittare och det är mycket oro ute i befolkningen. Det är relevant att de är det, för det är en ny situation vi står inför, säger tv-doktorn Karin Granberg till Aftonbladet.

LÄS MER: Suzanne Axells kritik – mot SVT

SVT sänder extra Fråga doktorn på måndag

Hon utvecklar:

– Vi hinner inte med att besvara alla frågor. Därför styr vi om innehållet för att kunna besvara så många frågor som möjligt.””

LÄS MER: Hon blir ny doktor – i ”Fråga doktorn”

Det var inför årets säsong som Granberg ersatte Gunilla Hasselgren som programmets husdoktor. Hasselgren hade då medverkat i ”Fråga doktorn” i över 15 års tid.

LÄS MER: Efter stora oron SVT – nu hyllas nya doktorn

– Vi har fortsatt kontakt. Vi skickar julkort till varandra och hejar på varandra. Hon skickade en grattis hälsning när jag vann ”Alla mot all”, så det var kul, sade Suzanne Axell till Nöjeslivet tidigare i år.

LÄS MER: Så är Suzanne Axells relation med Gunilla Hasselgren egentligen

Att fortsätta behålla kontakten med människor som man kanske inte fortfarande jobbar med är viktigt, menar Axell.

Gunilla Hasselgren här tillsammans med programledaren Suzanne Axell. Foto: Tomas Olsson /SVT

– Hon ville göra annat men jag har inte varit inne på att bryta upp och göra något annat. Sen var det tufft för henne med pendlandet till studion i Umeå också. Men det är viktigt att hålla fast i dem man gillar, säger hon till Nöjeslivet.

LÄS MER: Suzanne Axells nya uppdrag – utanför SVT

Vad tycker du om att SVT beslutat sig för att sända ”Fråga doktorn” i direktsändning på måndag? Så att folk kan få ställa sina frågor om exempelvis det nya coronaviruset? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.