Samtalet i bilen som tittarna inte fick se – därför valde Ida att lämna Bonde-Jens gård: ”Då kände jag…”

Ida valde självmant att lämna Bonde-Jens gård under onsdagens avsnitt. Nu avslöjar hon att hon fattade beslutet när de båda var på väg hem från en dejt.

Tittarna gick miste om samtalet i bilen – det som låg till grund för hennes beslut.

– Då kände jag att nej, det här är inte vad jag vill ha och vad jag söker, säger hon till TV4.

Först frågade kött- och spannmålsbonden Jens Lundin, 27, från Hedemora om Sabina Sinclair ville stanna kvar på hans gård. Det ville hon.

Då återstod Alexandra Salonen och Ida Näslund. En av tjejerna skulle få den sista finalplatsen och få chansen att dejta vidare i ”Bonde söker fru”.

Läs mer: Stenhårda kritiken mot ”Bonde söker fru” – nu rasar tittarna efter okänsliga valet: ”Ett otyg”

TV4-programledaren Linda Lindorff och bonden Jens Lundin. Foto: TV4

Valet gick inte riktigt som Bonde-Jens hade räknat med från början. Plötsligt frågade nämligen programledaren Linda Lindorff om båda tjejerna ens ville vara kvar – varpå Ida tackade för sig.

Jens var inte beredd på beslutet

Ja, onsdagens avsnitt bjöd på en hel del dramatik och chockerande vändningar.

– Ju mer man lär känna en person så hittar man ju olikheter. Vi har haft dejter som har varit jättebra för mig, viktiga för mig, där jag har fått känna av och insett att det inte finns några romantiska känslor. Det stannar på en kompisnivå, säger Ida i programmet.

Jens var inte alls beredd på att hon skulle lämna frivilligt. Enligt honom hade hon visat intresse och förmedlat att hon ville lära känna honom mer.

– Vi är för olika. Min känsla var att vi var på olika platser i livet. Jag är mogen och trygg i mig själv och Jens otrygg och osäker, vi har kommit olika långt i livet, säger Ida till TV4.

Ida: ”Vi är inte kompatibla”

Hon hade planerat att åka redan innan parets sista dejt, men beslutade sig för att ge det en sista chans. Efter dejten då Jens och Ida drejade bestämde hon sig. Efter bilresan hem, då inga kameror filmade deras samtal, visste hon helt säkert att hon skulle hem.

– Men när vi sen fick åka den bilresan hem ensamma, utan kameror bara vi två, då hände något. Då kände jag att nej, det här är inte vad jag vill ha och vad jag söker. Det som inte heller kom med i programmet var att han sen säger att det var hans känsla, att jag skulle lämna. Han och jag hade redan haft samtal utanför kamerorna om att det fanns flera orsaker till att vi inte är kompatibla, säger Ida till TV4 och fortsätter:

Ida, Bonde söker fru
Ida Näslund i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

– Jag är förvånad över att han blir förvånad. Vi har inte samma syn på politik och på hur man beter sig mot människor, och det visste han om.

Nu fortsätter Jens jakt på kärleken. Endast Sabina och Alexandra återstår. Det blir spännande att se vem han väljer till slut.

Finalen närmar sig. Hur tror du att de tre bönderna väljer? Gilla, dela och kommentera gärna artikeln på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev