Renée Nybergs gripande ord om Lasse Berghagen – efter samtalet med familjen: ”Han behöver all kärlek”

Under söndagen hyllades Lasse Berghagen stort i TV4 och Renée Nybergs ”Vilket liv!”. Nu berättat programledaren om beslutet med Lasses familj inför sändningen.

Det är få personer i Sverige som är lika folkkära som Lasse Berghagen.

Han har i flera decennier varit en självklar del av underhållningsbranschen, och synts till i många olika format.

Med vackra melodier och klassiker såsom ”En kväll i juni” och ”Teddybjörnen Fredriksson” har han gjort stor succé om blivit älskad av flera generationer.

Än idag är han också tätt sammankopplad med Allsång på Skansen där han under många år agerade programledare.

1994 tog han över rollen efter Bosse Larsson.

 Bosse, det var lätt att ta över på Skansen efter dig. Du hade ju krattat i manegen. Programmet hade en mycket positiv framtoning redan när jag kom dit tack vare dig, hälsade Lasse till sin vän i en intervju 2015.

Bosse Larsson, Lasse Berghagen
Bosse Larsson och Lasse Berghagen. Foto: JAN COLLSIÖÖ

Lasse Berghagen i Allsång på Skansen

Sedan var det Lasse Berghagen som stämde upp till skönsång på Skansen under de varmaste sommarveckorna ända fram till 2003.

Han har också varit ett stort stöd för de allsångsledare som kommit efter honom.

Bland annat har Sanna Nielsen, som var programledare mellan 2016-2022, berättat om hans fina stöd bakom kulisserna.

– Han brukar skicka sms både inför allsången och efter. Ibland kommer där något mitt emellan också, har hon berättat för Expressen.

Sanna Nielsen, Lasse Berghagen, Allsång på Skansen
STOCKHOLM 20180703 Lasse Berghagen och Sanna Nielsen under Allsång på Skansen. Foto: Erik Simander / TT

Hon förklarade då också att det var både stöttande och varma ord som han brukade dela med sig av.

– Att jag sköter mig och att han gillar det jag gör. Det är kärleksfulla ord som betytt jättemycket för mig. Jag är ju uppvuxen med Lasse som allsångsledare.

Fina stödet till allsångsledarna

Även Måns Zelmerlöw, som axlade rollen 2011-2013, har berättat vilket fantastiskt stöd Lasse var under hans år på Sollidenscenen.

– När jag tillträdde som allsångsledare var jag 24 år, och Lasse var otroligt stöttande då. Han gav mig hur många tips som helst så han har ju verkligen betytt mycket, har Måns berättat för Nöjeslivet.

Vad gav han för tips?

– Bland annat att jag aldrig fick ha handen i fickan på scenen. Det var väldigt, väldigt viktigt. Sen var det liksom bara om hur man skulle bilda en familj med publiken på Skansen och så. För det gjorde han ju verkligen. 

Foto: Tv4

Under söndagen var det dags för Lasse Berghagen att hyllas stort i TV4 och Renée Nybergs program ”Vilket liv!”.

Då samlades bland annat flera av allsångsledarna genom åren för att visa hur mycket Lasse betytt för dem.

Det förinspelade programmet blev lite extra speciellt med tanke på att Lasse Berghagen under senaste månaderna kämpat rejält med hälsan.

Så mår han idag

Redan i somras började stjärnan må dålig, och det visade sig då att det var hans hjärta, som han tidigare opererat, som krånglade.

Detta ledde till att Lasse behövde genomgå en ny operation, och efter komplikationer tvingades han ligga nedsövd.

Idag är han väckt, men dottern Malin Berghagen skrev inför programmet att han fortsatt är inlagd på IVA.

”På söndag kommer TV4 sända ”Vilket liv” med våran pappa Lars. Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom. Och han behöver allt stöd han kan få.Tack TV4 och Renée Nyberg för visad respekt. Tack alla fans till pappa för er omtanke om honom och oss i familjen,” skrev hon på sin Instagram innan helgen.

Malin, Maria och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Malin, Maria och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

När programmet sändes var det många fina hyllningar som tittarna fick ta del av, och det var uppenbart att Lasse blev väldigt berörd.

– Det var väldigt kul att träffa alla allsångsledarna, och dessutom att se hur rörd han faktiskt blev av det- att vi lyckades komma dit alla samtidigt och ville hylla honom. Så det var en mäktig kväll, har Måns Zelmerlöw sagt till Nöjeslivet.

Renée Nybergs ord om Lasse Berghagen

Även Renée Nyberg har uttalat sig om säsongsavslutningen och delat med sig av varma ord om Lasse i Efter fem.

– Det är allas vår Lasse Berghagen. Det har ju blivit så. Han är ju vår älskade Lasse, och inte så konstigt med tanke på den nationalskatt av låtar, över 500 låtar har Lasse skrivit. Och några av dem kan vi ju, de sitter i ryggmärgen, säger hon i programmet.

Lasse Berghagen, Renée Nyberg
Lasse Berghagen och Renée Nyberg. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Hon förklarar då även att avsnittet med Lasse egentligen inte varit menat att vara det sista för säsongen, men att hans hälsotillstånd gjorde så att de valde att flytta fram det.

– I samråd med familjen så valde vi att flytta fram programmet med tanke på att Lasse fortfarande ligger på sjukhus. Jag vill inte gå in och prata om hans hälsa eller så. Men jag vet att familjen och Lasse idag är glada över att ikväll ska vi få hylla honom, hela Sverige. Och att han från sjukhussängen får möjlighet att själv se programmet, sa Renée Nyberg inför kvällen:

– Han behöver all kärlek och uppmuntran han kan få just nu, och det kommer han få ikväll.

Vad tyckte ni om programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!