Bianca Ingrossos okända diagnos – nu har hon äntligen fått svar: ”Har väntat hela mitt liv”

Bianca Ingrosso har väntat på svar.
Nu har läkarna gett den framgångsrika tv-profilen en diagnos – och stjärnan är lättad.
– Jag är så glad, säger hon i norska tv-programmet ”Else”.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är utan tvekan drottningarna av Kanal 5. Tittarsuccéerna ”Wahlgrens värld” och ”Bianca” har visats på bästa sändningstid och lockat hundratusentals tittare.

I sin talkshow – vars senaste säsong gick i mål i november ifjol – har Bianca intervjuat massor av kändisar på senare tid.

Men nu är den framgångsrika influeraren, entreprenören och tv-profilen själv aktuell som gäst i en annan talkshow.

Ingrosso medverkar nämligen det norska pratprogrammet ”Else”, där hon talar ut som sin adhd-diagnos.

– Jag är så glad, jag har väntat hela mitt liv på att få en diagnos. Äntligen, säger Ingrosso i programmet, enligt Nettavisen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Det var i februari som Bianca först valde att berätta om sin adhd i ett inlägg på sin Instagram – och att hon då också övervägde medicinering.

– Jag har hög grad av adhd och möter min läkare imorgon för sista mötet och ska då få börja testa på medicin, skrev hon i ett svar till sina följare, enligt Metro mode.

Adhd förekommer hos både pojkar och flickor och beskrivs av 1177 som svårigheter att koncentrera sig, men kan också ”innebära att man har svårt att sitta stilla och att hejda impulser”. Add är en annan form av adhd, enligt 1177.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bianca Ingrosso
Foto: Discovery+

Bianca berättar att även mamma Pernilla Wahlgren har utretts för och fått diagnosen adhd, något som Pernilla själv berättat i flera intervjuer.

– Man träffar en psykolog som är specialist på olika typer av diagnoser. Man sitter och pratar först väldigt länge, svarar på frågor, svarar på formulär och fyller i. Sedan får man ses igen och då sitter man i flera timmar och gör olika tester. Sista gången fick jag träffa en läkare, som också är specialist inom det här området, och efter alla dessa gånger så fick jag ut rådet att jag har mild ADHD men även ADHD och lite ADD också, säger Pernilla i egna podcasten ”Wahlgren & Wistam”.

Pernilla Wahlgren nobbar medicinering

Men till skillnad från dottern Bianca, är Pernilla Wahlgren inte speciellt intresserad av att prova på medicinering.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pernilla Wahlgren. Foto: Kanal 5/Discovery plus
Pernilla Wahlgren. Foto: Kanal 5/Discovery plus

– Jag kan inte påstå att ”hade jag tagit ADHD-medicin så kommer jag bli mer fokuserad”, för så som jag känner just nu när jag sitter här så känner jag inte att jag behöver det, säger Wahlgren.

De senaste åren har Socialstyrelsen sett en kraftig ökning av adhd-diagnoser i Sverige. Ökningen beskrivs som ”dramatisk” och totalt är det runt 190 000 personer i Sverige i åldern 5-64 år som har fått en adhd-diagnos och förskrivs något adhd-läkemedel, enligt myndigheten.

– Eftersom andelen som får diagnosen fortsätter öka och antalet nya fall inte visar någon tendens att stanna av, räknar vi med att andelen som diagnostiseras kommer att fortsätta öka, säger Peter Salmi, utredare på Socialstyrelsen i ett uttalande.

Vi önskar er allt gott, Bianca och Pernilla!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev