GRATTIS: Anna Bergendahl fyller 32 år – därför hyllas hon av alla efter nya bilden från sjukhuset

Få kan bolla en artistkarriär med ett heltidsjobb som läkare. För Anna Bergendahl är det möjligt.

I dag fyller hon 32 år – vi önskar dig ett stort grattis på din dag.

Plötsligt satt hon där med sin gitarr framför ”Idol”-juryn, en vårdag 2008, och framförde en låt som fick Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson helt på fall.

En då 16-årig Anna Bergendahl gick vidare i tävlingen och landade till slut en femteplats i ”Idol”. Två år senare tog hennes liv ytterligare en vändning – då kom nämligen det riktigt stora genombrottet.

Läs mer: Anna Bergendahls tuffa kamp – efter pappans allvarliga sjukdomsfall: ”Jag kan känna en…”

Med låten ”This is my life” golvade hon svenska folket i ”Melodifestivalen”. Hon lyckades faktiskt vinna hela spektaklet och fick representera landet i ”Eurovision Song Contest” i Oslo.

Anna Bergendahl
Anna Bergendahl. Foto: Wikicommons

Väl där gick det inte som planerat. Hon blev utslagen direkt i semifinalen för att det saknades ynka sex poäng upp till tiondeplatsen. Faktum är att låten än i dag är det enda svenska bidrag någonsin som inte kvalat in till ”Eurovision”-finalen.

Pluggade till läkare – som pappan

Men Anna hängde inte läpp på grund av det. I stället fortsatte hon med sin artistkarriär, bland annat skrev hon musik i USA ett tag, innan hon 2016 bestämde sig för att studera till läkare.

Hennes pappa Henrik Bergendahl har jobbat som läkare under hela Annas uppväxt och eftersom han är hennes stora förebild i livet var yrkesvalet enkelt för henne. Samtidigt har hon inte kastat bort sin musikkarriär.

Anna Bergendahl i ”Melodifestivalen” 2019. Foto: Jessica Gow/TT

Hon har faktiskt lyckats mäkta med både att fortsätta med sina studier samt att delta i ”Melodifestivalen” ytterligare tre gånger. Hon har skördat framgångar på båda fronterna.

I januari i år blev hon till slut klar med sina studier och tog läkarexamen. Vilken prestation!

Igår tog jag läkarexamen! Vilket jäkla berg att bestiga. I did it!”, skrev hon på Instagram.

Orden från operationssalen

Hon har tidigare berättat om hur det känns att pendla mellan två rätt tidskrävande karriärer. Någonting som givetvis är tufft – men hon älskar det likväl.

Häromdagen stod jag på operation, och radion i bakgrunden spelade min nya jullåt. Då slogs jag rätt starkt av hur osannolikt det är att jag får försöka uppfylla mina två stora drömmar. Är det ens lagligt?”, skrev hon på Instagram i fjol.

I somras var hon klar med sitt första läkarjobb. Då hade hon arbetat som underläkare i ett halvår. Samtidigt hade hon flera spelningar under sommaren. Men det gick att lösa, såklart.

En veckas inhopp på akuten mellan gigsen! Därmed är mitt underläkarvikariat klart och nästa anhalt blir AT i höst!”, skrev hon då.

Nyligen har Anna släppt ny musik. I oktober kom singeln ”How do you know” och i slutet av november släpptes jullåten ”Is Christmas here soon”.

Parallellt med musiksläppet har hon lyckats genomföra någonting som hon är riktigt stolt över.

Anna Bergendahl
Anna Bergendahl på sitt nattpass. Foto: Instagram

Här har vi en tjeja som klarat sin första nattjoursvecka som ensam läkare på medicinakuten, men med ovärderligt stöd av bakjour och framförallt av våra kompetenta undersköterskor och sjuksköterskor. Oj vad jag ser upp till dem. Snart har jag gjort halva så kallade ”medicinblocket”. Hej vad det går!”, skrev hon på Instagram i slutet av november.

Hyllas för sin senaste bild

Meddelandet har tagits emot med stor kärlek från följarna. De tycker att Anna är otroligt ambitiös och ödmjuk. De är imponerade av hennes insatser, både på scenen och på sjukhuset.

Starkt att fixa både artistkarriär och ditt viktiga yrkesval samtidigt. Inte många som skulle klara det. Grattis”, skriver en person.

Du är fantastisk som är den sjungande doktorn, tycker så mycket om din röst”, skriver en annan.

Åh, så fantastiskt att se hur du lyfter upp oss undersköterskor. Samarbeta är det bästa vi kan göra och så skönt när en läkaren litar på sina personal! Vården är fantastiskt när vi jobbar tillsammans! Tack för det, sov så gott det behövs du efter jobbpass”, kommenterar en tredje.

Du är la änna för jävla grym som människa. Pöss på dig och fortsätt vara den superhjälten både inom musiken och din karriär. Grymt jobbat hörrö”, skriver en fjärde.

Riktigt starkt jobbat Anna, du är sannerligen en förebild.

Grattis på din 32-årsdag. Hoppas du blir ordentligt firad och kan unna dig lite fritid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev