Naked Attraction Sverige: Sofia Wistam, deltagare, kanal och premiär

Ett tv-program man aldrig trodde att vi skulle få se i Sverige har nu premiär på kanal 5. Den 7 juni visas första avsnittet av Naked Attraction Sverige, och precis som namnet antyder så handlar det om att välja dejt baserat på hur personen ser ut naken. 

“Det kommer att bjudas på allt från saftiga meloner, böjda bananer och platta persikor”, skriver kanalen på sin Instagram. Här är allt du vill veta om Naked Attraction Sverige. 

Naked Attraction är ett TV-format som ursprungligen kommer från England. Programmet hade premiär 2016, sedan dess har det fått efterföljare i Tyskland, Danmark, Finland, Italien och nu Sverige

Den engelska versionen har kunnat ses av svenskarna på Discoveryplus.se. 

Foto: Kanal 5/Discovery plus

Precis som i alla andra dejtingprogram är målet med programmet att deltagarna ska hitta en matchande partner. Inget upplägg är dock som i Naked Attraction, där man börjar i fel ordning. 

Nakna deltagare

Deltagaren som söker en partner få först se ett gäng kandidaters kroppar spritt språngande nakna. Baserat på vad de ser ska de bestämma vem de är mest lockad att gå på dejt med. 

Programmet har skapat stor nyfikenhet redan innan det började sändas i Sverige, och frågorna är många. 

Censur i naked attraction?

Många har undrat om Naked Attraction Sverige kommer att vara censurerat, som i trailern på Discoceryplus Instagram. Svaret är nej. Programmet som sänds på tv kommer inte att vara censurerat. Det meddelar kanalen själva. 

“NEJ det kommer inte vara censurerat i programmet. Vi vet att du vill titta”, skriver Discovery Plus på Instagram. 

Deltagare Naked Attraction

TV-tittarna kommer att få se helt nakna kroppar  av personer med olika kön, längd, vikt , form och utsmyckningar. Varje avsnitt har nya deltagare. Vilka det blir visas med start tisdag 7 juni.

Sofia Wistam Naked attraction

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction Sverige.
Sofia Wistam leder Naked Attraction. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Leder programmet gör Sofia Wistam, 56, som många känner igen från populära renovering programmet Sofias Änglar. 

– Jag har gjort ”Sofias änglar” så länge och har mitt varumärke delvis i det, det är vår baby, och jag ville inte att det skulle krocka. Sedan frågade jag mina vänner och mina barn, alla tyckte det lät kul. Till och med min mamma var positiv. Så jag sa ja efter att ha marinerat frågan, jag menar när jag var liten såg man aldrig något naket, men i dag är det ju helt annorlunda, säger Sofia Wistam till GP och tillägger:

– Det blir många snippor och snoppar i min värld ett tag. 

Enligt ett pressmeddelande från Discovery menar de att sociala medier visar upp orealistiska skönhetsideal som försvårar jakten på den rätta. Därför låter man deltagarna i Naked Attraction utgå från vilka kroppar som attraherar dem när de väljer vilka de vill dejta. 

LÄS MER: Sofia Wistams fräcka ord till Pernilla – intima piken efter nya beskedet om kärleken: ”Jag vill knappt…”

Så här säger Sofia Wistam om vad tittarna kommer att få se:

“Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen. Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna”.

Naked attraction premiär

Var kan man se naked attraction Sverige? 

Naked Attraction Sverige har Premiär 7 juni på discovery+ och Kanal 5.

LÄS MER: Här är alla bönder som söker kärleken i Bonde söker fru 2022