Steffo Törnquists stora sorg bakom kulisserna – TV4-profilens starka ord: ”Så in i märgen saknad”

Steffo Törnquist förlorade sin älskade mamma.
Sorgen är så klart stor för TV4-profilen – men minnena starka.
”Hon är så in i märgen saknad”, skriver han på Instagram.

Steffo Törnquist, 66, är utan tvekan en av TV4:s största och mest etablerade programledare. Han kom till TV4 redan i början av 1990-talet, i kanalens verkliga barndom. Då fick han bland annat uppdraget att leda kanalens första talkshow någonsin, som kallades ”Steffo – din tröst i natten”.

Det blev starten på otaliga uppdrag på kanalen genom åren för den matglade profilen som även gett ut flera böcker om mat och dryck, vid sidan av tv-jobbet.

Rollen som programledare för Nyhetsmorgon – oftast tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt – är förmodligen ändå det som de flesta förknippar Steffo med allra mest. På fredagen ledde han programmet med Sofia Geite, som ofta brukar konstatera och även stoltsera att de har liknande bakgrund – den östgötska.

Sofia Geite och Steffo Törnquist är programledare för Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Sofia Geite och Steffo Törnquist är programledare för Nyhetsmorgon. Foto: TV4

Steffo Törnquist bjöd som vanligt tittarna på intressanta men även uppsluppna samtal. En av gästerna var artisten Tusse Chiza, som bjudits in för att prata om Melodifestivalen som drar i gång i helgen.

Ett annat härligt inslag var när hela Nyhetsmorgon-gänget tillsammans hjälpte till att tända ”OS-elden” i studion. Detta förstås som en passning till att vinter-OS invigs i Peking senare under dagen.

LÄS MER: Bekräftat: Därför bytte Steffo Törnquist namn

Tilltaget uppskattades mycket av tittarna.

”Sitter här i soffan och blir alldeles rörd. Ni är fina! Tack för värmen ni alltid skänker där från Nyhetsmorgon”, skriver en tittare i en kommentar på programmets Instagram-sida.

Bakom kulisserna sörjer Steffo Törnquist. Under 2020 förlorade den uppskattade tv-profilen sin älskade mamma, 87 år.

I samband med att mamman skulle ha fyllt år på torsdagen beskriver Törnquist hjärtskärande saknaden efter modern i ett inlägg på Instagram som fått stor uppmärksamhet.

STOCKHOLM 20201218 Journalisten och TV4-profilen Steffo Törnquist. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Mamma älskade mat lika mycket som jag och när hon fyllde år gick vi som regel på krog och åt en god lunch”, skriver Steffo på sin Instagram-sida.

Han fortsätter:

”Just idag hade mamma fyllt 89 år och den här bilden dök just upp i mitt flöde. Mamma gick dessvärre bort under pandemin och hon är så in i märgen saknad”.

Hundratals tv-tittare och vänner har kommenterat inlägget med kärleksfulla ord. Däribland kändisar som Kristin Kaspersen, Benjamin Ingrosso och TV4-kollegor som Soraya Lavasani.

Vi tänker på dig, Steffo.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!