Foto: TV4

Spelet bakom kulisserna på TV4 – efter tittarnas stora krav om blomsterkungen Karl Fredrik

Efter tittarnas önskemål – nu får Karl Fredrik Gustafsson ett eget nyårsprogram.

Här är spelet bakom kulisserna på TV4.

Det var i somras som Karl Fredrik Gustafsson, 34, hyllades av tv-tittarna för sina blomstrande tips på bästa sändningstid i TV4.

Karl Fredrik Gustafsson
Foto: TV4

Då blev det bara fyra avsnitt – men kort därpå bekräftade kanalen att nya inspelningar kommer redan nästa år, då med åtta avsnitt.

Dessutom belönas blomsterkungen på Österlen med en nyårsspecial i TV4, och det verkar som om tittarnas önskemål spelat stor roll bland tv-cheferna på TV4-huset på Gärdet i Stockholm.

LÄS MER: Karl Fredriks drama – som tittarna inte får se

Karl Fredrik på Österlen
Foto:Tv4

Efter succén i TV4 i somras hörde många läsare av sig till Nöjeslivet med ett speciellt önskemål. Flera som hade sett programmet ”Karl Fredrik på Österlen” skrev till oss via Facebook och föreslog att TV4 borde göra en julspecial med blomsterkungen.

Redan då öppnade TV4 dörren för att detta skulle kunna bli verklighet.

– Det är underbart att tittarna älskar Karl Fredrik och hans sprudlande personlighet så mycket. Det gör vi på TV4 också. Vi får se om han dyker upp i andra format framöver, det är inte omöjligt, sade Paulina Bånge, pressansvarig på TV4, då.

LÄS MER: Så är Karl Fredriks relation till Ernst

Foto: TV4

I slutet på november presenterade tv-kanalen att Karl Fredrik och sambon Petter Kjellén får ett eget nyårsprogram. Det kommer att sändas 30 december klockan 20 i TV4.

Efter tittarnas krav – Karl Fredrik belönas med nyårsshow

Samtidigt förklarar kanalen att önskemålen från tittarna har spelat roll – bakom kulisserna.

LÄS MER: Karl Fredriks kärleksavslöjande med sambon

– Det är så roligt att tittarna älskar Karl Fredrik lika mycket som vi på TV4 gör. Efter den första säsongen var det många som önskade sig mer av honom så det kändes självklart att låta honom få förgylla nyåret. Ingen kan sprida nyårsstämning med en twist av glamour som han. Dessutom kommer ju snart en ny säsong av Karl Fredrik på Österlen också, den här gången med åtta fullmatade avsnitt, säger Paulina Bånge, pressansvarig på TV4 och syftar på den nya säsongen som väntas sändas under 2021.

Öppnar redan nu för nyårsfirande i tv även 2021

Blomsterkungen ska ha blivit väldigt nöjd när kanalen bekräftade att programmet skulle visas till nyår – och TV4 öppnar redan nu för att eventuellt göra fler nyårsspecialer från Österlen i framtiden.

– Karl Fredrik blev såklart superglad när han fick veta att han skulle få bjuda in svenska folket på nyårsfirande på vackra Eklaholm, säger Paulina Bånge och fortsätter:

– Han har så mycket kreativitet och roliga idéer att vi hade kunnat spela in flera avsnitt – så förhoppningsvis kommer han tillbaka till nästa nyår också.

Foto: TV4

Ska du titta på nyårsspecialen med Karl Fredrik på Österlen? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!