Robinson-Fredriks känsliga erkännande – verkliga anledningen till att han lämnade: ”Egentligen är det…”

Han har kallats för mansgris, kvinnohatare och fulspelare. Nu har Fredrik Bolander valt att lämna ”Robinson”.

För Nöjeslivet avslöjar han den sanna orsaken till avhoppet.

– Egentligen är det privat, men jag hade ganska mycket bakom mig hemma, som inte riktigt var löst när jag åkte dit, säger han.

Han har varit en av ”Robinson”-säsongens mest färgstarka karaktärer. Oavsett om man gillar eller hatar det Fredrik Bolander, 40, sagt och gjort i tv-rutan så har han i alla fall fått människor hemma i sofforna att känna någonting.

Men allting har ett slut. Nu har östgöten valt att lämna programmet. Han förkunnade sitt beslut i tisdagens avsnitt av ”Gränslandet”.

Läs mer: Anders Lundins ärliga ord om hälsokampen – drabbad av okänd sjukdom: ”Jobbigt och skrämmande”

– Jag hade inte räknat med att komma till ”Gränslandet” utan jag hade räknat med att ”Gränslandet” var stängt och jag trodde jag skulle få komma hem till min familj. Jag känner av att jag saknar min familj jätte-jätte-jättemycket och jag försöker att inte gråta här för då vet jag att då blir det jobbigt. Men jag saknar allt med dem, deras leende, deras röster, bara att se dem sitta där, allt, säger han i TV4-programmet.

Robinson Fredrik Bolander
Fredrik Bolander i ”Robinson”. Foto: TV4

”Ligger i min natur att provocera”

I en intervju med Nöjeslivet berättar han nu mer om sina tankar och reflektioner efter att programmet sänts. Han gick in med inställningen att han ville att folk skulle reagera på hur han var som person – någonting han verkligen lyckats med.

– Det är mycket anklagelser, engagemang och mycket reaktioner. Men det är det jag ville ha från början också. Så det var precis det jag ville ha. Sen att jag skulle vara en profil i år, vilket jag blev också. Det har matchat mina förväntningar. Men jag har fått otroligt mycket kärlek också. Man tror att det bara är hat jag får för det är det enda som skrivs om. Men om man ser det jag får på sociala medier så är de elaka kommentarerna en väldigt liten del av det jag får totalt sett, säger han.

Varför gick du in med den inställningen att du ville skapa reaktioner?

– Det ligger i min natur att provocera. Jag tycker att det är kul att se reaktioner hos folk. Det sa jag redan från början. På castingen frågade de mig hur jag är som människa. Jag tycker det är kul när det händer mycket saker. Jag tycker det är kul att provocera. Jag tycker det är kul att se reaktioner hos människor, säger han och fortsätter:

– Sen sa dem: ”Varför söker du för?”. Då sa jag: ”Jag söker för jag vill ha tillbaka tv som det var en gång i tiden, inte bara det här med att man i ”Robinson” ska spela det här spelet och man ska stå och hänga i fem minuter för att se vem som är starkast… Man längtar inte. Missar man ett avsnitt tänker man: ”Skit samma, jag ser det i morgon i stället”.

Robinson
Anders Lundin försökte övertyga Fredrik om att stanna kvar i ”Gränslandet”. Foto: Tv4

Vill att folk ska prata om honom

Det är inte svårt att förstå att Fredrik är en drömdeltagare för de personer som sköter castingen till den här typen av program. Han är frispråkig, orädd, snabbtänkt och rapp i käften.

–Det kommer massor av ord från min mun som man inte kan förvänta sig, säger han.

–Jag ville att det skulle skapas reaktioner och debatt. Att man pratar om mig på lunchen, man pratar om mig fast man inte har sett ”Robinson”, man längtar till nästa avsnitt för det inträffar draman och konstiga kommentarer. Det social spelet. Man byter ut folk som man spelar med. Man kastar folk under bussen, som man inte tror. Det händer någonting, förklarar han vidare.

Vad säger du om att folk kallar dig för idiot då?

– Jag satt själv och kollade på en grej när jag sa någonting om att jag spelade med alla. Jag sa det så jävla roligt så det lät som att jag var helt efterbliven. Så jag kan tänka mig att folk verkligen tycker att jag är dum i huvudet. Men det är ju också en rolig grej, man garvar ju åt det. ”Shit, menar han allvar när han säger så där?”. Det gör jag ju inte. Mycket är larv.

Sanningen om avskedet i ”Robinson”

Vi återvänder till det här att han – trots att han hade hög svansföring och sa att han skulle vinna tävlingar och skicka hem deltagare – åkte ut relativt tidigt i programmet. Då hade han dessutom redan torskat sin örådsduell i ”Robinson” och skickats vidare till ”Gränslandet”.

Fredrik Bolander i Robinson
Fredrik hade mycket att grubbla över under sin tid i programmet. Foto: TV4

Till TV4 säger han att beslutet grundade sig i att han helt enkelt saknade sina familjemedlemmar för mycket. Men det visar sig att svaret är lite mer komplicerat än så.

– Egentligen är det privat, men jag hade ganska mycket bakom mig hemma, som inte riktigt var löst när jag åkte dit. Det är någonting som jag kanske kommer ta upp längre fram eftersom det är så färskt egentligen. Det är ingenting jag kommer gå ut med offentligt, mer än att jag hade lite hemmaangelägenheten som var tvungna att lösas, berättar han.

Dessutom målar han upp en bild av hur det är att tillbringa större delen av dagarna med att fundera över sin tillvaro på hemmaplan.

– När man är där borta så är nätterna långa. Dagarna är långa. Man har mycket tid att tänka och grubbla. Men man får inte prata med den man egentligen behöver prata med om vissa saker, säger han.

Ångrar du i dag att du lämnade programmet?

– Nej, det gör jag inte. Jag tror att omgivningen ångrar det mer än vad jag gör. De påminner mig hela tiden om att: ”Ångrar du dig inte? Är du nöjd att du lämnade nu?”. Det får jag höra mycket. Men jag känner att jag inte kan ångra någonting som jag gjort, det är onödigt att älta någonting som inte går att ändra. Det är som det är och det som jag behövde lösa hemifrån det har jag ordnat och det känns väldigt bra.

Vad tycker du om att Fredrik lämnat ”Robinson”? Skönt? Tråkigt?

Gör din röst hörd i kommentarsfältet på Facebook, men håll god ton.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev