Kate gjorde ett stort misstag innan operationen – felsteget under sjukhusvistelsen

Efter nästan två veckor på sjukhus återförenades Kate Middleton äntligen med sin familj i Adelaide Cottage på Windsors ägor. På måndagen släppte Kensington Palace ett uttalande om att prinsessan av Wales hade lämnat The London Clinic efter sin bukoperation.

Kate fördes tillbaka till Windsor genom en privat utgång på kliniken på måndag eftermiddag, och nu är hon inställd på att stanna i deras hem till efter påsk för att återhämta sig helt.

Det har varit mycket spekulationer om vad operationen handlade om. Kate Middleton beslutade att inte dela med sig av några privata medicinska detaljer. Men prinsessan gjorde tydligen ett ”stort misstag” på sjukhuset. Det är enligt en kunglig insider, som säger att det lätt kunde ha förhindrats.

Tretton dagar efter beskedet att Kate Middleton skulle genomgå en planerad bukoperation, är hon nu äntligen hemma igen med sina barn.

Kate Middleton återvänder hem efter bukoperation

På måndagen skrevs prinsessan av Wales ut från The London Clinic, meddelade Kensington Palace. Hon kommer nu att återhämta sig i sitt och prins Williams hem på Adelaide Cottage i Windsor och tillbringa kvalitetstid med sina barn – prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Prinsessan av Wales har återvänt hem till Windsor för att fortsätta sin återhämtning från operationen. Hon gör goda framsteg”, säger Kensington Palace i ett uttalande som publicerades på måndagen. ”Prinsen och prinsessan vill rikta ett stort tack till hela teamet på The London Clinic, särskilt den hängivna vårdpersonalen, för den vård de har gett.

Meddelandet fortsätter: ”Familjen fortsätter att vara tacksamma för de lyckönskningar de har fått från hela världen.”

Baserat på nuvarande medicinska råd är det osannolikt att hon kommer att återvända till offentliga plikter förrän efter påsk.”

Prins William besökte Kate i stort sett varje dag sedan operationen. Rapporter antydde också att hennes barn, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis, hade besökt henne.

Barnen ”besökte aldrig” Kate på sjukhuset

Senare berättade dock källor för flera nyhetsbyråer att de inte hade gjort det. Enligt Hello Magazines kungliga redaktör, Emily Nash, har prinsessan av Wales istället använt sin telefon för att ringa sina barn via FaceTime.

De kan inte bara prata med henne, utan även se henne via video.

Kate älskar att FaceTima med barnen när hon arbetar utomlands, så jag är säker på att de kommer att ha regelbunden kontakt medan hon är på sjukhus, och barnen kommer att vara angelägna om att träffa henne så snart hon är tillräckligt frisk”, säger Hello’s kungliga redaktör, Emily Nash, enligt Express.

Både William och Kate är mycket praktiska föräldrar – de tar barnen till skolan, deltar i sportmatcher och konserter och försöker vara hemma för läggdags så mycket som möjligt. Medan Kate är på sjukhuset kommer William att vara hemma och hålla saker så normala som möjligt.

Prins William kommer att återgå till kunglig tjänst ”när prinsessan av Wales vård och återhämtning är avklarad”, säger källor till NY Post. Det har också rapporterats att Kate kommer att fortsätta att göra en del kungligt arbete från sängen. Men troligtvis kommer det att ta ett tag innan vi ser henne offentligt igen.

Kates återgång till kungliga uppgifter i offentligheten ”kommer att bero på medicinsk rådgivning närmare tiden.” Under tiden har en läkare uppmanat Kate att inte rusa tillbaka till jobbet utan att se till att hon har återhämtat sig helt.

Kates föräldrar, Carole och Michael Middleton, och hennes syskon kommer att vara ansvariga för att hjälpa Kate hemma under hennes återhämtningsfas. Men prins William kommer också att göra allt han kan för att se till att hans fru har allt hon behöver.

Tidigare kunglig butler säger att William är ”mycket omtänksam”

Grant Harrold, som tjänstgjorde som Charles butler i sju år under sin långa tid som prins av Wales, säger till NY Post att Kates hemkomst kommer att fylla ett stort ”tomrum”.

Hennes familj har verkligen saknat henne.

Som alla familjer är det alltid underbart när en älskad person kan komma hem igen. Jag är säker på att barnen är väldigt glada över att ha Kate tillbaka”, säger Harrold till The Post. ”Det kommer också att vara bra för William, för när din partner eller din älskade inte är hemma lämnar det ett tomrum.”

Dessutom säger Grant Harrold att Kates återkomst också kommer att innebära att familjen äntligen kan återgå till det normala och avslöjar att prins William är bra på att ta hand om sin fru.

Det faktum att Kate är hemma igen, bakom stängda dörrar, kommer att innebära att de kan återgå till någon form av normalitet”, tillade den kungliga butlern. ”Han är en mycket omtänksam, mycket kärleksfull person och jag märkte det mycket när jag tillbringade tid med dem båda förr i tiden”, tillade Harrold. ”Jag tvivlar inte på att det skulle ha förändrats, William kommer att se till att Kate tas om hand och att hon får en snabb återhämtning.

Grant Harrold avslutade: ”Ju snabbare hon återhämtar sig, desto snabbare kommer paret att kunna återgå till att utföra sina kungliga plikter tillsammans, vilket är något som jag tror att de tycker om. Jag tror att de kommer att vara angelägna om att återgå till det normala. Det kommer inte att finnas ett stort team på plats. Det kommer att vara hennes make som huvudsakligen kommer att göra det, hjälpa henne att komma på fötter igen.

Exakt vad Kates bukoperation handlade om har inte avslöjats. Prinsessan av Wales beslutade att hålla detaljerna om sin bukoperation privata, men allmänheten ville ändå veta mer om sin älskade prinsessa.

Foto: Scott Garfitt/TT

Kate Middleton ”mobbad” till att släppa medicinska detaljer

Ändå har det faktum att människor vill ha mer från Kate när det gäller att avslöja hennes hälsoproblem oroat en kunglig expert. Richard Eden dök upp på showen Palace Confidential och kom till Kate Middletons försvar. Han sa till och med att allmänheten har skrivit brev till The Times och till och med publicerat online för att kräva mer information.

Han sa till och med att det kunde uppfattas som ”mobbning” att pressa Kate att ge uppdateringar.

Jag tycker inte att det finns någon anledning till varför hon ska känna sig tvingad att ge mer information”, sa Eden. ”Om hon vill, vid ett senare tillfälle, så är det upp till henne. Men hon ska inte känna att hon måste.”

Eden fortsatte att prata om kommentarerna från allmänheten och sa: ”Det har låtit ’Hon borde ge mer detaljer’ och ’Varför gör hon inte det?’”

Och det har varit mer press, det har till och med skrivits brev till tidningen The Times, där det sägs att det skulle vara ett bra exempel för andra kvinnor om hon var mer öppen om sina medicinska problem och den här typen av saker.

Kate Middleton bestämde sig för att inte dela med sig av någon privat medicinsk information om vad bukoperationen egentligen handlade om. Naturligtvis är det hennes rätt att göra det, men andra familjemedlemmar bestämde sig för att gå en annan väg.

När Buckingham Palace meddelade att kung Charles skulle behandlas på sjukhus, gjorde de det genom att berätta exakt varför. Den 17 januari meddelade palatset att den 75-årige monarken skulle behandlas för en förstorad prostata.

I likhet med tusentals män varje år har kungen sökt behandling för en förstorad prostata”, sade palatset i ett uttalande. ”Hans Majestäts tillstånd är godartat och han kommer att besöka sjukhuset nästa vecka för en korrigerande procedur.”

Kate Middleton gjorde ”stort misstag” att inte släppa detaljer om operationen, hävdar kunglig expert

Kung Charles fick beröm för att han var öppen med sin korrigering, inte minst för att det kunde inspirera andra män att besöka sjukhuset och göra en kontroll.

Å andra sidan avslöjade Kate inte sitt medicinska problem, vilket nu har fått den kungliga experten Daniela Elser att hävda att hon gjorde ett stort misstag.

Elser skriver för News.com.au att ingen förutom prinsessan av Wales familj ”vet exakt vad som bekymrar” henne. Den kungliga experten konstaterar dock att Kate har missat en ”enorm möjlighet” att öka medvetenheten och eventuellt hjälpa andra.

Buken börjar med levern och slutar någonstans i tjocktarmen, vilket innebär att det finns otaliga anledningar till att prinsessan för närvarande kan ligga och njuta av förmiddags-tv i ett prydligt vitt rum fullt av maskiner och tillräckligt med blomsterarrangemang för att utrusta Westminster Abbey”, skrev Elser.

Ingen som inte är med i familjen Middletons chatt vet exakt vad som bekymrar trebarnsmamman och jag kan inte låta bli att tänka att prinsessan har slösat bort en enorm möjlighet här. Kate kunde möjligen ha gjort en enorm skillnad den här månaden och hon har valt att inte göra det.

Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

Den kungliga experten fortsatte med att säga att även om Kate ”fortfarande är mänsklig” och ”har rätt till privatliv”, kunde hon ha lugnat allmänheten genom att meddela vad som var fel med henne.

Hon har all rätt att inte behöva visa upp varje snuva, värk och mindre utslag för den stirrande allmänheten och är inte skyldig att låta sin personal skicka ut ett pressmeddelande varje gång hon får några lätta symptom på IBS”, fortsatte Elser.

Kate ”missade chansen att öka medvetenheten”

Allt som har gjorts känt av Kensington Palace om prinsessan är att vad som än är fel med henne inte är cancer, en detalj som jag antar att de bara släppte för att förhindra masspanik i gångarna på mataffärerna. Att dämpa allmänhetens rädsla är bra och allt det där, men det är knappast mycket för en sådan enorm missad möjlighet.

Den kungliga experten Daniela Elser drog slutsatsen: ”Prinsessan har helt missat chansen att öka medvetenheten om vad som än plågar henne just nu och att möjligen också avstigmatisera vilken sjukdom som än plågar henne. Charles, genom att få mig att skriva ordet ’prostata’ alldeles för ofta, har gjort världen en stor tjänst. Så varför har inte Kate gjort det?

Vad tänker du om Kates beslut att hålla hälsotillståndet hemligt?

Dela gärna denna artikel för att visa ditt stöd för Kate!

LÄS MER: