”Bonde-Backis” tvingad till oväntad operation – nya hälsobeskedet: ”Hinner inte tänka”

Bonden ”Backis” hittade kärleken på tv för snart tre år sedan. Det slutade minst sagt lyckligt för östgöten.

På hälsofronten har det varit lite kämpigare på sistone – han har tvingats operera sig.

2021 tyckte bonden Mikael ”Backis” Backstulid att det saknades någonting i hans liv. Den sommaren jagade han kärleken i ”Bonde söker fru”.

Med sin charm och sin genuina snällhet blev han snabbt en tittarfavorit i TV4-programmet.

Läs mer: Bondeparet avslöjar stora steget i relationen: ”Klarar vi det här klarar vi allting”

Under speeddejten på Sundbyholms slott träffade ”Backis” Evelina Wålme, 36, för första gången. Glädjetårarna kom faktiskt direkt, han kände så starkt för henne. Han blev så rörd av hennes blotta närvaro att det inte gick att fokusera på andra.

Backis, Bonde söker fru
Foto: TV4

Planerar för en framtid med barn

Därför blev det slutgiltiga valet enkelt. ”Backis” valde att fortsätta sin resa med Evelina och i dag är de förlovade och bor tillsammans på hans gård i Vreta Kloster i Linköpings kommun, Östergötland.

De planerar även för en framtid med barn. Någonting Evelina inte var helt sugen på först, men nu har hon ändrat åsikt i frågan.

– Nej, men nu när vi har träffats, och man känner att det är på riktigt, så är ju familj och barn inte långt ifrån eller konstigt. Är det någon man ska skaffa barn med så är det ju en person som man känner trygghet med. Att han har en barnlängtan som jag inte haft det är ändå något som vi har diskuterat och pratat om, sa hon i specialavsnittet av ”Bonde söker fru – vad hände sen?”.

– Men nu är vi överens, så nu ska vi försöka få till att det blir lite utökning i familjen, fortsatte hon.

Har opererat ena knät

Äntligen är ”Backis” kärleks- och familjeliv precis som han alltid önskat. Däremot har inte hans hälsa varit på topp den senaste tiden. Han har nyligen gjort en titthålsoperation i knät.

– Jag sov som en liten griskulting. Men det är ju lite intressant, alltså jag har ju inte varit sövd så många gånger. Man hinner inte tänka så mycket, de pratade lite med en och sen var en väck, bara poff. Och sen var operationen klar och då vaknade man ju och då var det bara att gå och sätta sig i en stol och få kaffe och macka, säger han till Hänt.

Bonde-Backis Evelina
”Bonde-Backis” och hans fästmö Evelina. Foto: Instagram

Det hela berodde på att ”Bonde-Backis” hade en förslitningsskada i knät. Läkarna fick till slut lov att skära i menisken.

”Hade varit svullet ett tag”

Det var inte första gången som han opererade sig – han har tidigare opererat ett finger – men han hade aldrig varit sövd tidigare, så det var en ny erfarenhet.

– Nej, de skar lite i menisken bara så det är inte så farligt. Det är ju ganska vanligt på folk. Det hade varit svullet ett tag. Jag går ju inte till doktorn så ofta utan jag krigar på ganska länge. Men man vill ju inte belasta den redan ansträngda sjukvården när man anser sig typ vara frisk, säger han.

Nu är han hemma på gården och återhämtar sig efter operationen. Han passar på att få lite extra ompyssling från fästmön.

– Ja, men jag mår bra faktiskt. Evelina har passat upp på mig med lite milkshake, det gäller att utnyttja situationen, säger han.

Lycka till i framtiden ”Backis”. Hoppas du är tillbaka i storform snart igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev